ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πλειστηριασμοί παραδειγματισμού ξεκινούν οι τράπεζες

plistiriasmoi-paradigmatismou
Οι τράπεζες ξεκινούν με εντατικούς ρυθμούς πρόγραμμα πλειστηριασμών ακινήτωνδανειοληπτών που χαρακτηρίζονται ως...
«στρατηγικοί κακοπληρωτές», με στόχο να μειώσουν τα «κόκκινα δάνεια» κατά 40 δισ. ευρώ έως το 2019.

Τα σχέδια των τραπεζών προβλέπουν τον πλειστηριασμό 5.000 ακίνητων ετησίως και έσοδα 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2019. Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλίσουν την επιτυχή έκβαση των πλειστηριασμών, οι τράπεζες είναι έτοιμες να αγοράσουν οι ίδιες τα ακίνητα.

Όπως γράφει η Καθημερινή, πρόκειται ουσιαστικά για πλειστηριασμούς προς παραδειγματισμό που έχουν βασικό στόχο να πιέσουν τους συστηματικούς κακοπληρωτές να αρχίσουν να εξυπηρετούν και πάλι τα δάνεια τους.

Στα χέρια των τραπεζών βρίσκονται έτοιμοι φάκελοι για 2.000 δανειολήπτες που δεν συνεργάζονται, παρά τις εκκλήσεις που έχουν γίνει και τα συνεχή ειδοποιητήρια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται κυρίως για οφειλέτες μεγάλων ποσών που επί μήνες δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους και παρ’ ότι ειδοποιήθηκαν δεν ανταποκρίθηκαν.

Αφορούν σε ακίνητα μεγάλης αξίας, πάνω από 200 – 300 χιλιάδες ευρώ, κυρίως εξοχικά σε ακριβά νησιά, για τους οποίους «δεν θα υπάρξουν χάρες και άλλες εξυπηρετήσεις», τονίζουν τραπεζικοί κύκλοι.

Παράλληλα, για να ξεκαθαριστεί ταχύτερα το μεγάλο χαρτοφυλάκιο των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, προωθείται ρύθμιση με την οποία θα μετατρέπονται ευκολότερα τα δάνεια σε μετοχικό κεφάλαιο, ώστε οι τράπεζες να παίρνουν τον έλεγχο από τους μετόχους που δεν βάζουν χρήματα στις επιχειρήσεις τους.


Είκοσι ακίνητα κάθε μέρα σε πλειστηριασμό
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.