ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το ΔΝΤ δεν είναι ευχαριστημένο γιατί ήθελε αίμα αλλά δεν του το δώσαμε.

Katrougkalos
Η συζήτηση για το ασφαλιστικό «δεν ανοίγει ξανά, παρά τις πιέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας εν όψει και της αυριανής συνάντησής του με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ο Γ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι «το ΔΝΤ δεν είναι ευχαριστημένο, ήθελε αίμα και δεν του το δώσαμε. Ό,τι κάναμε στην μεταρρύθμιση ήταν με αριστερό πρόσημο και αριστερή ευαισθησία» και συμπλήρωσε πως το Ταμείο «δεν κινείται σε ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, αλλά θα απομονωθεί».

Ο ίδιος, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον σταθμό Alpha 989 υπογράμμισε, παράλληλα, πως «οι ακραίοι ζητούν ακραία πράγματα και επιμένουν» και πρόσθεσε:

«Η εμπειρία του πρώτου εξαμήνου της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι όσο και να ματώσουμε σε εθνικό επίπεδο, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα». 

«Η κυβέρνηση προσπαθεί σε εθνικό επίπεδο να περνάει κοινωνικά μέτρα. Στο ασφαλιστικό π.χ. πετύχαμε αυτό, να αποφύγουμε την περικοπή του ΕΚΑΣ, να εξουδετερώσουμε τα κακά που υπήρχαν ως δεδομένα, μέσω της εθνικής σύνταξης και των άλλων μέτρων που πήραμε», είπε

Για τις επικουρικές συντάξεις:

Ο αρμόδιος Υπουργός εξήγησε πως κατανοεί την αγανάκτηση και πως «αν δεν προχωρούσαμε σε αναπροσαρμογή, δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε συντάξεις» αναφέροντας:

«Έχουμε ελλείμματα και χρειάστηκε να αναπροσαρμόσουμε τις υψηλές συντάξεις. Επειδή είχαμε τόσο μεγάλα ελλείμματα, ακριβώς επειδή κληρονομήσαμε χάος, έπρεπε να κάνουμε αναπροσαρμογή. Είναι άδικο να δεχόμαστε κριτική».

Για τους μισθούς:

«Στόχος είναι η βελτίωση του μισθού μέσω των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Οι μισθοί έχουν πέσει σε επίπεδο που ελάχιστα εξασφαλίζει στους ανθρώπους και μοιραία παρασύρουν και τις συντάξεις, πρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο. Εγγυηθήκαμε ότι κανείς δεν θα πέσει κάτω των 1.300 μεικτών αλλά υπάρχουν πολύ χειρότερες καταστάσεις, τίθεται θέμα επιβίωσης όταν εργαζόμενοι παίρνουν 100 ευρώ το μήνα. Σκοπός μας είναι τα 100 ευρώ να γίνουν αξιοπρεπής μισθός» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Εν συνεχεία, ο ίδιος απέκλεισε κατηγορηματικά περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου, ενώ αναφερόμενος στον ΕΔΟΕΑΠ διαβεβαίωσε «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον κρατήσουμε ζωντανό».

Στο τέλος της συνέντευξης του το κυβερνητικό στέλεχος απάντησε στο αν θα παραμείνει στη θέση του στον υπουργείο Εργασίας μετά τον ανασχηματισμό λέγοντας «αυτό είναι δουλειά του Πρωθυπουργού».

enikonomia.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.