ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βίτσας Δ: Ο Σκουρλέτης δεν χρειάζεται στήριξη, είναι ικανότατος

dimitris-vitsas
«Στη συντροφικότητα και τη συλλογικότητα ενυπάρχει η διατύπωση διαφορετικών απόψεων», δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας αλλά σημείωσε πως «στόχος της κυβέρνησης είναι μαζί με τη δεύτερη αξιολόγηση να ρυθμιστεί και το χρέος».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον Π. Σκουρλέτη και εάν χρειάζεται στήριξη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας  είπε: 

«Ο Πάνος δεν χρειάζεται στήριξη, είναι ικανότατος» ενώ στην ερώτηση εάν θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του είπε πως είναι θέμα που δεν μπορεί να απαντήσει και συμπλήρωσε: «Εγώ πρέπει να μείνω στο υπουργείο μου; Όχι...».

Μιλώντας στον Σκάι, τόνισε πως «το νερό και η ενέργεια είναι δημόσια αγαθά και πρέπει να ελέγχονται από το κράτος... Τώρα αν είναι κάτι σε μια ιδιωτική επιχείρηση, αν θα αξιοποιείται ο δυναμισμός τους είναι άλλο θέμα» και έφερε ως παράδειγμα τη λυματολάσπη στη Θεσσαλονίκη.

Κινήσεις κατευνασμού ενόψει ανασχηματισμού

Για το μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων, το κυβερνητικό στέλεχος τόνισε ότι έχουν προταθεί ισοδύναμα και από το σκέλος των εσόδων και από το σκέλος των εξόδων. 

Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνουν επιπλέον περικοπές στα παλαιά στελέχη καθώς έχουν χάσει άνω του 30% και τόνισε ότι η διαφορά μεταξύ νεοεισερχόμενων στελεχών των Ε.Δ. και των παλαιών, σε μισθολογικό επίπεδο δεν θα πρέπει να υπάρχει ή να είναι τέτοια σαν μην υπάρχει. 

Είπε ότι θα μπορούσαν να μειωθούν τα έξοδα, με περικοπές εξοπλισμών ύψους 18 εκατ. ευρώ, με περιορισμό των στρατοπέδων που δεν χρησιμεύουν επιχειρησιακά, με αλλαγή του καθεστώτος μεταθέσεων των αξιωματικών ενδεχομένως και με επιμήκυνση του χρόνου παραμονής σε μια περιοχή πέραν των δύο ετών και στο σκέλος των εσόδων με ενοικίαση αργούσας περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, από το 20% της περιουσίας μπορεί να ενοικιαστεί το 5% και να αποφέρει 150 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.