ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αναστασιάδης: Η λύση θα φέρει ανάπτυξη για δεκαετίες

anastasiadis
Η λύση του κυπριακού προβλήματος θα είναι και το μεγαλύτερο βήμα ή η πιο σημαντική μεταρρύθμιση για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Κύπρο.

Ανέφερε επίσης, ότι μια λύση θα μετατρέψει την Κύπρο σε χώρα μοντέλο σταθερότητας, ενισχύοντας το ρόλο της ως παροχέα ασφάλειας σε μια από τις πλέον ταραχώδεις περιοχές του κόσμου.

Πρόσθεσε, πως η λύση θα ενισχύσει παράλληλα τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας και τη συνολική αρχιτεκτονική σταθερότητας της Ένωσης.

Αναφερόμενος στην πορεία της κυπριακής οικονομίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι είναι ευτυχής, καθώς η κυπριακή οικονομία εξέρχεται ενδυναμωμένη από την κρίση και το μνημόνιο.

«Η κυπριακή οικονομία εξέρχεται ενδυναμωμένη από την κρίση και το μνημόνιο. Μετά από σκληρή δουλειά κατορθώσαμε να επανέλθουμε στην ανάπτυξη νωρίτερα από τις προβλέψεις εμπειρογνωμόνων» είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε επίσης, πως σημαντικός πυλώνας στην ανάπτυξη είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Εξ άλλου, ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, απέρριψε επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χαλάρωση στην οικονομία, τονίζοντας, στη διάρκεια του συνεδρίου, ότι οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα είναι εκτός συζήτησης.

«Τα πρόσθετα μέτρα θα οδηγούσαν σε πρωτογενές πλεόνασμα πέραν του 3% του ΑΕΠ, κάτι εντελώς αχρείαστο και αντιπαραγωγικό, που θα υπονόμευε την αναπτυξιακή προοπτική», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ανέφερε επίσης ότι απορρίπτει την όποια αύξηση στη φορολογία με την ίδια ένταση που απορρίπτει την όποια ανεύθυνη αύξηση των δημοσίων δαπανών.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως στην περίπτωση που η Κύπρος επέλεγε να κινηθεί προς την κατεύθυνση της μείωσης των δημοσίων δαπανών, θα έπρεπε να την αντισταθμίσει με ανάλογη μείωση της φορολογίας.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.