ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εκανε στον εαυτό του ένεση με το βακτήριο της «αιώνιας ζωής»

ekane-ston-eafto-tou-enesi-vaktirio-eonias-zois
Αν ένα βακτήριο 3,5 αιώνων εξασφάλιζε τη νιότη και την υγεία σε κάποιον, θα έκανε ένεση με αυτό στον εαυτό του; Ο Ανατόλι Μπρουτσκόφ δεν αναρωτιέται πια. Το έκανε!!!

Ο Ρώσος επιστήμονας του πανεπιστημίου της Μόσχας αποφάσισε να γίνει πειραματόζωο, αναζητώντας το κλειδί για την αιώνια ζωή. Έτσι, αποφάσισε να δοκιμάσει το βακτήριο που ενδεχομένως να κρύβει το μυστικό της μακροζωίας.

Το βακτήριο, με το όνομα βάκιλος F, έχει παραμείνει ζωντανό σε μόνιμα παγωμένο υπέδαφος για εκατομμύρια χρόνια. Οι επιστήμονες το δοκίμασαν σε ποντίκια και ανθρώπινα κύτταρα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Μπρουτσκόφ, ο οποίος αποφάσισε να το εισάγει με ένεση στον οργανισμό του.

«Αρχισα να δουλεύω περισσότερο, δεν έχω αρρωστήσει με γρίπη τα τελευταία δύο χρόνια», είπε για τις συνέπειες αυτής της απόφασής του, μιλώντας στην εφημερίδα The Siberian Times. «Μετά από επιτυχή πειράματα σε ποντίκια και μύγες, σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να δοκιμάσω την αδρανοποιημένη βακτηριακή καλλιέργεια», πρόσθεσε. Οπως εξήγησε, δεν φοβήθηκε ότι κινδύνευε, καθώς ίχνη του βακτηρίου υπάρχουν στο νερό της περιοχής του Γιακούτ, οι κάτοικοι του οποίου- όπως είπε- φαίνεται να ζουν περισσότερο σε σύγκριση με άλλους ανθρώπους.

Αν και δεν πρόκειται για κανονικό επιστημονικό πείραμα, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος, ο Μπρουτσκόφ δηλώνει ότι κατά τα φαινόμενα το βακτήριο είχε θετική επίδραση σε εκείνον. «Ισως να υπάρχουν κάποιες παρενέργειες, αλλά θα πρέπει να υπάρξει ειδική ιατρική έρευνα για να τις εντοπίσουμε. Βέβαια τέτοια πειράματα πρέπει να είναι κλινικά, με ειδικό εξοπλισμό και στατιστικά. Μετά θα μπορούμε να μιλήσουμε ξεκάθαρα για όλες τις συνέπειες», δήλωσε.

Ακόμη δεν έχει διαπιστώσει πάντως ούτε ο ίδιος πώς λειτουργεί το βακτήριο και με ποιο τρόπο εμποδίζει τη γήρανση. Το ίδιο βακτήριο ενδέχεται να κρατά το κλειδί και της γονιμότητας, καθώς επιτρέπει σε γηραιότερα θηλυκά ποντίκια να αναπαράγουν ακόμη και μετά όταν πλέον δεν είναι ικανά να κάνουν κάτι τέτοιο.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.