ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Λευκός καπνός» για τον προϋπολογισμό του 2017

tsakalotos
Σε συμφωνία για τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2017 κατέληξαν κυβέρνηση και δανειστές, καθώς όπως ανέφερε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος καλύφθηκε το κενό των 50 εκατ. ευρώ που είχε απομείνει για το επόμενο έτος.

Ετσι, ο προϋπολογισμός, ο οποίος κατατίθεται τη Δευτέρα στις 18:00 στη Βουλή θα προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα οριακά υψηλότερο από το 1,8% του ΑΕΠ, όταν ο μνημονιακός στόχος είναι 1,75% του ΑΕΠ, διατηρώντας μάλιστα την πρόβλεψη του προσχεδίου για έξτρα χρηματοδότηση με το ποσό των 300 εκατ. ευρώ κοινωνικών δαπανών στους τομείς υγείας, παιδείας και πρόνοιας. Αρχικά οι δανειστές είχαν ζητήσει την περικοπή αυτών των ποσών διαβλέποντας «κενό» της τάξης του 0,2% του ΑΕΠ.


Στο τραπέζι, όμως παραμένει το πρόβλημα του δημοσιονομικού κενού για το 2018, το οποίο εκτιμάται στο 0,4% του ΑΕΠ.
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα έως την Τρίτη, οπότε θα αναχωρήσουν οι επικεφαλής του κουαρτέτου και όπως ανέφερε πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων επιδιώκουμε να φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο τη συζήτηση ώστε να μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία εξ αποστάσεως έως το χρονικό ορόσημο της 5ης Δεκεμβρίου.


ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr
loading...
Share on Google Plus

Unknown

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.