ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σύλληψη 39χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

silipsis-pornografias
Ένας 39χρονος συνελήφθη, από τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης, έγινε στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων του Εθνικού Γραφείου της Europol και του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, για εντοπισμό πέντε ηλεκτρονικών ιχνών χρηστών, που κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στην Ελλάδα.

Από την διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που έγινε, καθώς και από αλληλογραφία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν στον 39χρονο.

Κλιμάκιο αστυνομικών της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα στην οικία του 39χρονου, σε περιοχή της Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ηλεκτρονικός υπολογιστής και ψηφιακό αποθηκευτικό μέσο, κινητό τηλέφωνο, εσωτερικός σκληρός δίσκος, εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου USB κάρτα αποθήκευσης και πλήθος αρχείων (βίντεο και φωτογραφίες) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήριά θα αποσταλούν στην διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Ο δράστης, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.