ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το βραβείο UNICEF στον Λευτέρη Πετρούνια

petrounias
Ως «παράδειγμα ήθους για τα παιδιά και τους νέους στην Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης τον Χρυσό Ολυμπιονίκη μας στους κρίκους, Λευτέρη Πετρούνια, απονέμοντάς του το βραβείο UNICEF 2016.

Στον χαιρετισμό του, κατά την τελετή της απονομής, των «Βραβείων UNICEF για τα δικαιώματα του Παιδιού 2016» η οποία έλαβε χώρα στη Στοά του Βιβλίου, ο κ. Αμανατίδης τόνισε, ότι στο πρόσωπο του κ. Πετρούνια προάγεται το Ευ Αγωνίζεσθαι και το Ολυμπιακό ιδεώδες. 

Επισήμανε δε ότι «η προστασία και αρωγή των πιο αδύναμων και ταυτόχρονα των πιο πολύτιμων μελών της ανθρώπινης κοινότητας αποτελεί βαρόμετρο, αξιακό και πολιτισμικό δείκτη για τις κοινωνίες μας». 

Πρόσθεσε επίσης, ότι «σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική Πολιτεία δεν μπορεί παρά να επικροτεί, να υποστηρίζει και να ενισχύει κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή».

Αναφερόμενος στο έργο της UNICEF, υπογράμμισε τη σκληρή πραγματικότητα των παιδιών, που ανασύρονται από τα συντρίμμια του πολέμου και τα παγωμένα νερά του Αιγαίου, τονίζοντας ότι αυτές οι εικόνες «στοιχειώνουν τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκαν Ελλάδα και Ευρώπη».

loading...
Share on Google Plus

Unknown

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.