ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση επιδιώκει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου

tzanakopoulos
"Υπάρχουν προϋποθέσεις για συμφωνία έως τις 5 Δεκέμβρη", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Υπάρχουν δυνατότητες να υπάρξει συμφωνία στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Είναι όμως σαφές ότι αυτό απαιτεί ισχυρή πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές. Η βούληση της ελληνικής πλευράς για να υπάρξει συμφωνία δεν συνεπάγεται και την λήψη νέων μέτρων λιτότητας, ούτε υποχωρήσεις αρχών όπως στο ζήτημα των εργασιακών», σημείωσε.

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο για εναλλακτικά σενάρια, απαντώντας ουσιαστικά στις πληροφορίες για ύπαρξη Plan B , μετά την διαφωνία με το ΔΝΤ.

«Η βούληση της ελληνικής πλευράς για να υπάρξει συμφωνία δεν συνεπάγεται και την λήψη νέων μέτρων λιτότητας, ούτε υποχωρήσεις αρχών όπως στο ζήτημα των εργασιακών», τόνισε.

«Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Χίλτον και θα συνεχιστούν έως ότου επιτευχθεί πολιτική συμφωνία στα ζητήματα που υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερες ή μικρότερες αποστάσεις όπως τα εργασιακά, τα ενεργιακά και στο σκέλος των δημοσίων δαπανών», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Απάντησε στην αντιπολίτευση καλώντας "όσους μιλούν για υπερφολόγηση, να καταθέσουν την δική τους αντιπρόταση".

Επετέθηκε επίσης στον ΣΕΒ λέγοντας οτι "άλλες θέσεις έχει το πρωί και άλλες το βράδυ".

Κυπριακό 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφραση την απογοήτευση της κυβέρνησης για τις χθεσινοβραδυνές εξελίξεις στο Κυπριακό και δήλωσε "παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο Κυπριακό και θα εξετάσουμε τα επόμενα βήματα. Είναι λεπτό ζήτημα και χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί".

«Δηλώνουμε τη σταθερή προσήλωση μας στις συνομιλίες, δίκαιη και βιώσιμη λύση βάσει των διεθνών συνθηκών και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της ΕΕ», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει τα δημοσιεύματα για τις προθέσεις του Ερντογάν να "ανοίξει" το θέμα της Συνθήκης της Λωζάνης, λέγοντας οτι πρόκειται για δημοσιεύματα και οχι για δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου.

loading...
Share on Google Plus

Unknown

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.