ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Προσεδαφίστηκε το Curiosity στον Άρη


Πραγματοποιήθηκε η προσεδάφιση του ρομποτικού εξερευνητή της NASA Curiosity στον Άρη. Δείτε φωτογραφίες που έστειλε το Curiosity (Pics + Vid)
Στο "Curiosity" και την προσεδάφισή του στον Άρη στραμμένα τα βλέμματα του κόσμου, με τον ρομποτικό εξερευνητή να αναζητά εκείνα τα συστατικά που αποτελούν απαραίτητη συνθήκη για την ύπαρξη ζωής.
Με επιτυχία προσεδαφίστηκε στον πλανήτη Άρη στις 8:32 ώρα Ελλάδας το ρομποτικό όχημα Curiosity, με την επτά λεπτών διάρκειας διαδικασία να αποτελεί τη δυσκολότερη προσεδάφιση μη επανδρωμένου διαστημικού οχήματος στον Κόκκινο Πλανήτη.
Το σκάφος εισήλθε στην ατμόσφαιρα του Αρη με ταχύτητα περίπου 20 χιλιάδων χλμ/ώρα. Ένας συνδυασμός συστημάτων (αλεξίπτωτα, ειδικά σχεδιασμένοι προωθητήρες κ.α.) που είναι ενσωματωμένα στο σκάφος βοήθησαν το Curiosity ώστε να προσεδαφιστεί όσο πιο "μαλακά" γίνεται για να μην υποστεί ζημιά κανένα από τα προηγμένα και υπερευαίσθητα όργανα που διαθέτει.
Το ρομποτικό όχημα Curiosity έστελε το πρώτο του σήμα όταν εισήλθε στην ατμόσφαιρα του Άρη. Το διαστημόπλοιο της NASA εκτοξεύτηκε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ στις 26 Νοεμβρίου 2011 και η απόσταση που διένυσε είναι 570 εκατομμύρια χιλιόμετρα.
Στόχος του να ξεκινήσει μια νέα αποστολή εξερεύνησης του Άρη με σκοπό να διευκρινιστεί αν ο Κόκκινος Πλανήτης είχε ποτέ τις συνθήκες να υποστηρίξει οποιαδήποτε διαβίωση.
Αμέσως μετά την επιτυχημένη προσεδάφιση τα μέλη της αποστολής ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και ένας από τους αξιωματούχους μοίρασε σοκολάτες Mars.
Η ίδια ατμόσφαιρα χαράς επικράτησε και όταν το ρομπότ έστειλε την πρώτη φωτογραφία, εξαιρετικής καθαρότητας, της σκιάς του στο έδαφος του Άρη, αμέσως μετά την προσεδάφισή του. 
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ένα άνευ προηγουμένου τεχνολογικό επίτευγμα.
Δεν ήταν λίγοι πάλι εκείνοι που βρέθηκαν στην Times Square το βράδυ της Κυριακής προκειμένου να παρακολουθήσουν την προσεδάφιση του Curiosity στον Άρη.
news247
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.