ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσίπρας: Η προηγούμενη κυβέρνηση εκτελούσε διαταγές και εκτελούσε τον λαό.!

tsipras
Επίθεση στην ΝΔ και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνοντας το κοινοβούλιο για την πορεία των διαπραγματεύσεων υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί κανένα άνευ όρων συμβιβασμό. 

«Επιθυμούμε ένα έντιμο συμβιβασμό, όμως άνευ όρων συνθηκολόγηση μην περιμένετε από εμάς, για αυτό δεχόμαστε πόλεμο, αλλά μας στηρίζει η ελληνική κοινωνία.»

Παράλληλα κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης. 



«Θέλω να απευθύνω θα στηρίξετε αυτή την διαπραγματευτική τακτική για να μπει τέλος σε αυτή την λιτότητα ή θα είσαστε φερέφωνα των πιο σκληρών μνημονικακών κέντρων. Αυτό είναι το πολιτικό ερώτημα. Επί πέντε χρόνια εκτελούσε διαταγές και εκτελούσε τον λαό. Είναι μνημόνιο για την ανθρωπιστική κρίση; Είναι μνημόνιο η ρύθμιση για τις 100 δόσεις; Είναι μνημόνιο η επαναλειτουργία της ΕΡΤ;»

Ωστόσο κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι άφησε άδεια ταμεία. «Δεν παραλάβαμε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού, αλλά βαθιά μέσα στον γκρεμό. Το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν μόλις στο 0.3% τα ταμία ήταν άδεια δεν υπήρχε ούτε το πενιχρό πλεόνασμα, ενώ η ρύθμιση των 100 δόσεων είχαν φέρει μόνο 70 εκ. ευρώ. Η δανειακή σύμβαση έληγε μέσα σε δύο μήνες δημιουργώντας ένα ασφυκτικό οικονομικό κλοιό».


Ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε «Γιατί δεν προχωρήσατε στο θέμα των αδειών στα ΜΜΕ που ήταν μνημονιακός στόχος και απολύατε δημοσίους υπαλλήλους; Τι κάνατε για την λίστα Λαγκάρντ; Πόσα εισπράξατε από την φοροδιαφυγή; Ποια μεταρρύθμιση κάνατε; 

Αλλάζουμε σελίδα στον τόπο. Η Ελλάδα σταματά να είναι αποικία και πρωταγωνιστής θα είναι ο ελληνικός λαός. Η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη και επίπονη και οι πολίτες θα ενημερώνονται διαρκώς. Δεν υπάρχει μυστική διπλωματία. Ο λαός μας ζητάει να μην κάνουμε πίσω και η λαϊκή εντολή αυξάνεται και αυτή την εντολή είμαστε αποφασισμένοι να την τηρήσουμε και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας». 

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.