ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσίπρας: Επιτάχυνση για συμφωνία μέχρι τέλος Απριλίου

tsipras-epitaxunsi-gia-sumfwnia-mexri-telos-apriliou
Η αποτίμηση της προόδου που έχει σημειωθεί μετά τη συνάντηση του Βερολίνου και η πρόοδος στο Βrussels Group βρέθηκαν στο επίκεντρο της νέας συνάντησης του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ σήμερα στις Βρυξέλλες, όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές. Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με το Γάλλο πρόεδρο Φρ. Ολάντ.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι κατά τη συνάντηση υπήρξε σύγκλιση απόψεων σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 και το 2016 καθώς και στις ιδιωτικοποιήσεις. Συμφωνήθηκε επίσης μετά από πρόταση της ελληνικής πλευράς η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων να γίνει ανεξάρτητη αρχή.

Οι πηγές σημείωναν ότι η ελληνική πλευρά ζητά να τηρηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να υπογραφεί έως τα τέλη Απριλίου αναγνωρίζοντας πως
υπάρχει ένα πρόβλημα βραχυπρόθεσμης ρευστότητας που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Τέλος, οι κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι παραμένουν οι κόκκινες γραμμές της Αθήνας και αφορούν κυρίως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και ο ΦΠΑ.


tsipras-epitaxunsi-gia-sumfwnia-mexri-telos-apriliou1

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές έκαναν γνωστό ότι στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό που γίνεται σήμερα στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

tsipras-epitaxunsi-gia-sumfwnia-mexri-telos-apriliou2

tsipras-epitaxunsi-gia-sumfwnia-mexri-telos-apriliou3

Δείτε το βίντεο:


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.