ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Περίπου 130 άτομα βρίσκονται στο μητρώο των παιδεραστών της αστυνομίας Κύπρου


kupros-300x190
Περίπου 130 άτομα βρίσκονται στο μητρώο των παιδεραστών της αστυνομίας Κύπρου, μετά την καταδίκη τους για σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος παιδιών.

Σύμφωνα με το Φιλελεύθερο, ο σημαντικός αριθμός των παραβατών που είναι ήδη γνωστός στην αστυνομία, δίνει μια τρομακτική εικόνα του μεγέθους του προβλήματος στην Κύπρο. Η αστυνομία έχει επίσης προειδοποιήσει τους εργοδότες να ελέγχουν τα ποινικά μητρώα των εργαζομένων τους, ιδίως όσον αφορά σε εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων, σε περιπτώσεις που πρόκειται να εργαστούν με ή κοντά σε παιδιά.

Είναι ποινικό αδίκημα να απασχολούν κάποιον που έχει καταδικαστεί για κακοποίηση παιδιών, ή ακόμα και να του επιτραπεί να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, σε έναν τομέα που περιλαμβάνει τακτική επαφή με παιδιά.

Ενώ ο νόμος δεν αναφέρει συγκεκριμένες επαγγελματικές ή εθελοντικές δραστηριότητες, οι αστυνομικοί θεωρούν ευαίσθητους τομείς, μεταξύ άλλων, εκείνους που αφορούν την εκπαίδευση, κατάρτιση, καθοδήγηση, παροχή φροντίδας, μεταφοράς, έχουν εποπτικό ρόλο ή την εξέταση και την ψυχαγωγία.

Η αστυνομία συστήνει οι εργοδότες στους εν λόγω τομείς να απαιτούν επίσης, έγγραφα από τους υποψήφιους εργαζόμενους που να πιστοποιούν ότι δεν είναι στον κατάλογο των δραστών σεξουαλικών αδικημάτων. Οι εργοδότες αυτού του τομέα που δίνουν θέση εργασίας σε κάποιον που περιλαμβάνεται στον κατάλογο, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια ή / και πρόστιμο μέχρι  170.000 ευρώ.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.