ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ο δήμος Αθηναίων υλοποιεί πρόγραμμα για την κοινωνική και εργασιακή επανένταξη αστέγων

astegoi-300x190
Με στόχο την κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωση των αστέγων, που φιλοξενούνται στις δομές της πόλης, τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Στοχεύοντας στο μέλλον-Δικαίωμα στη στέγη και στην εργασία» από το δήμο της Αθήνας.

Μέχρι στιγμής οι ωφελούμενοι που αφορά το πρόγραμμα ανέρχονται στους πενήντα, με κάποιους από αυτούς να έχουν ενταχθεί σε κατοικίες επιλογής τους.
Καθ' όλη τη διάρκεια της εφαρμογής του προγράμματος θα στηρίζονται από επιστημονικό προσωπικό, βοηθώντας τους στις ανάγκες τους που αφορούν τη στέγαση, την κάλυψη ειδών πρώτης ανάγκης.

Για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αναζητούνται: κατάλληλη αυτόνομη κατοικία, είτε με δική τους συμμετοχή, είτε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του δήμου Αθηναίων, κατάλληλη εργασία, σύμφωνα με το εργασιακό τους προφίλ και τις δυνατότητές τους, σε συνεργασία με ενδιαφερόμενους εργοδότες.

Το πρόγραμμα «Στοχεύοντας στο μέλλον-Δικαίωμα στη στέγη και στην εργασία», υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και την Επάνοδο με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των Δράσεων Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.