ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τρόμος στην Άγκυρα - 3 επιθέσεις σε έξι μήνες

tromos_stin_agkura-14-3-16
Της Εύης Απολλωνάτου

Σε σοκ βρίσκονται οι Τούρκοι πολίτες μετά το δεύτερο λουτρό αίματος στην «καρδιά» της τουρκικής πρωτεύουσας μέσα σε ένα μήνα. Εν αναμονή των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τους δράστες της επίθεσης με το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. 


#1

#2

Η χθεσινή επίθεση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Άγκυρας μόλις μερικά μέτρα μακριά από το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού και τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών. Το αυτοκίνητο εξερράγη σε στάση λεωφορείων και σκότωσε τουλάχιστον 37 ανθρώπους. 

#3

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους σήμερα ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου «Χάσαμε τρεις πολίτες μας στο νοσοκομείο. Μέχρι τώρα 37 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση» διευκρινίζοντας ότι μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται ο δράστης της επίθεσης.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι 71 άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο και μεταξύ αυτών 15 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

#4

Ο υπουργός Εσωτερικών, Εφκάν Αλάν είπε στους δημοσιογράφους ότι η τουρκική κυβέρνηση θα ανακοινώσει σήμερα όλες τις λεπτομέρειες για τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης. Πρόκειται για την τρίτη τρομοκρατική επίθεση μέσα σε έξι μήνες στην τουρκική πρωτεύουσα. Στις 17 Φεβρουαρίου παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στοίχησε τη ζωή σε 29 άτομα και οδήγησε στον τραυματισμό 81 ανθρώπων που επέβαιναν σε λεωφορεία του τουρκικού στρατού. Τότε η τουρκική κυβέρνηση κατηγόρησε τους Κούρδους της Συρίας και συγκεκριμένα τις Λαϊκές Ομάδες Προστασίας των Κούρδων της Συρίας (YPG) για την επίθεση. Ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα ανέλαβε η οργάνωση τα Γεράκια της Ελευθερίας του Κουρδιστάν (ΤΑΚ).

#5

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε και στις 10 Οκτωβρίου 2015, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας στην πορεία ειρήνης για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ του τουρκικού στρατού και του ΡΚΚ. Τουλάχιστον 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, ενώ ύποπτοι για την επίθεση είναι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. 

#6

Σχεδόν άμεσα ενημερώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη. «Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του. Τρομοκρατικές οργανώσεις που χάνουν τη μάχη απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας βάζουν ως στόχο αθώους», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

#7

#8


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.