ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Παυλόπουλος: Επιζητούμε την αυτονόητη αλληλεγγύη των εταίρων μας.!

prokopis paylopoulos
Σαφές μήνυμα ενότητας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. 

Ο κ. Παυλόπουλος στη δήλωσή του κάνει λόγο για επέτειο της κορυφαίας στιγμής της σύγχρονης ιστορίας μας και σημείωσε: «Όλοι οι Έλληνες, δημιουργώντας ένα αρραγές μέτωπο συνευθύνης, οφείλουμε να εκπληρώσουμε ενωμένοι, αφήνοντας κατά μέρος κάθε περιττή διαφορά και σκοπιμότητα, αυτό το μέγιστο εθνικό χρέος, διασφαλίζοντας έτσι το μέλλον και την ευημερία των επόμενων γενεών».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο και για την αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης: «Ταυτοχρόνως, επιζητούμε την αυτονόητη αλληλεγγύη των εταίρων μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεδομένου ότι ο σύγχρονος δίκαιος αγώνας του Ελληνικού Λαού είναι, προδήλως, και αγώνας υπέρ του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου:

Εορτάζουμε την κορυφαία στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας, η οποία οδήγησε στην απελευθέρωση του Γένους και στην ίδρυση του νεώτερου Ελληνικού Κράτους. 

Η επέτειος της Εθνεγερσίας αποκτά σήμερα έναν ιδιαίτερο και εξαιρετικά διδακτικό συμβολισμό: Την 25η Μαρτίου του 1821, το Έθνος των Ελλήνων εξεγέρθηκε σύσσωμο κατά του τουρκικού ζυγού και αγωνίσθηκε μέχρις εσχάτων για την κατάκτηση της ελευθερίας του, της ανεξαρτησίας του και, συνακόλουθα, της κυριαρχίας του. 

Στον ηρωϊκό αυτόν αγώνα του είχε την συμπαράσταση Λαών της Ευρώπης και πρωτίστως φωτισμένων πνευματικών ανθρώπων τους, οι οποίοι συμμερίσθηκαν, κατά κανόνα ανιδιοτελώς, κοινά οράματα και ιδανικά. 

Το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821 πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές. Ιδίως δε κατά την τρέχουσα κρίσιμη συγκυρία για την Πατρίδα. 

Όλοι οι Έλληνες, δημιουργώντας ένα αρραγές μέτωπο συνευθύνης, οφείλουμε να εκπληρώσουμε ενωμένοι, αφήνοντας κατά μέρος κάθε περιττή διαφορά και σκοπιμότητα, αυτό το μέγιστο εθνικό χρέος, διασφαλίζοντας έτσι το μέλλον και την ευημερία των επόμενων γενεών.

Ταυτοχρόνως, επιζητούμε την αυτονόητη αλληλεγγύη των εταίρων μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεδομένου ότι ο σύγχρονος δίκαιος αγώνας του Ελληνικού Λαού είναι, προδήλως, και αγώνας υπέρ του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. 

Ήτοι υπέρ των αρχών και αξιών, οι οποίες συνθέτουν τις αντηρίδες της ουσιαστικής ευρωπαϊκής ενοποίησης. Και μια θεσμικώς συμπαγής, δημοκρατική και κοινωνικώς δίκαιη Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά ασφαλή εγγύηση της παγκόσμιας ειρήνης και οικονομικής ομαλότητας. 

Κάθε φορά που τιμάμε τον Ελληνισμό και τους αγώνες του έχουμε χρέος να μην ξεχνάμε την Κύπρο. Η οποία, ακόμη και ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξακολουθεί ν’ αγωνίζεται εναντίον ξένης, προκλητικώς παράνομης, στρατιωτικής κατοχής και ν’ αντιμετωπίζει εξίσου προκλητικώς απαράδεκτες αξιώσεις επί των αδιαμφισβήτητων κυριαρχικών της δικαιωμάτων καθώς και επί του κατά το διεθνές δίκαιο πλήρως θεμελιωμένου δικαιώματός της να εκμεταλλεύεται ελευθέρως τους φυσικούς της πόρους. Η Κύπρος πρέπει να δικαιωθεί, το ταχύτερο δυνατό.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.