ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μαξίμου: Η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη.

maksimou
Καθησυχαστική εμφανίζεται η κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας. «Για μια ακόμα φορά διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν την καταστροφή της χώρας και «πιστωτικό γεγονός» που θα οδηγούσε σε χρεοκοπία την Ελλάδα. 

Η δόση προς το ΔΝΤ, 310 εκατομμύρια ευρώ, πληρώθηκε κανονικά, ενώ με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η έκδοση των εντόκων γραμματίων ύψους 1,4 δις ευρώ. Ομαλή ροή θα υπάρξει και στις δύο υπόλοιπες εκδόσεις που υπάρχουν μέσα στον Μάρτιο. Η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη. Ας μην… ανησυχούν, λοιπόν.» αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές. 

Παράλληλα στο Μαξίμου τονίζουν ότι «είναι τα ίδια συστήματα που περίμεναν καταστροφή αν σχηματιστεί κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και που θα ερχόταν το τέλος του κόσμου στις 28 Φεβρουαρίου! Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη και ούτε θα συμβεί. Θα τους απογοητεύσουμε για ακόμα μια φορά.»

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως η απόφαση της η απόφαση της ΕΚΤ δεν δημιούργησε κανένα απολύτως πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι τράπεζές μας είναι ασφαλείς και επαρκώς ανακεφαλαιοποιημένες. « Στο Eurogroup της Δευτέρας η Ελλάδα θα θέσει το πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, πλαίσιο που βασίζεται στις δεσμεύσεις που ανέλαβε όχι μόνο η χώρα αλλά και οι εταίροι. Η ελληνική, λοιπόν, πλευρά υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, όπως παρουσιάζονται και στην επιστολή του Υπουργού Οικονομικών» 

Επίσης στην σύνοδο των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης «θα ξεκινήσει η διαδικασία επεξεργασίας των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της χώρας, διαδικασία η οποία και θα αποτελέσει το έναυσμα για να αλλάξει το κλίμα αλλά και oι αποφάσεις στην ΕΚΤ. Μέσα στην εβδομάδα ακούστηκε ότι οι προτάσεις απορρίφθηκαν σε μία υποτιθέμενη συνεδρίαση του EW-Group. Σήμερα ακούγεται ότι θα απορριφθούν επειδή δεν συνεδρίασε το EW-Group. Αυτά είναι σενάρια εκτός πραγματικότητας. Η διαδικασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων συνεχίζεται». 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.