ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μια υποβάθμιση του Βερολίνου φοβάται η Αθήνα

maximou-300x190
Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Την Τρίτη, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου,ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με την «τρόικα» που πλέον δεν είναι τρόικα, καθώς προστίθεται και τέταρτος εκπρόσωπος-με στόχο να υπάρξει συμφωνία έως τις 17 Αυγούστου.

Εμπόδιο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων αποτελεί η απαίτηση των δανειστών για επίσκεψη των μελών της «τρόικα» στα υπουργεία, με την κυβέρνηση να μην επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr, η κυβέρνηση έχει υποβάλει στους δανειστές «ευέλικτο σχέδιο» για συναντήσεις και πέραν του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σχέδιο όμως που δεν έχει αποδεχθεί ακόμη τουλάχιστον η άλλη πλευρά.

Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, δεν έχει υπόψη της επίσημη πρόταση για νέα προαπαιτούμενα, ανησυχεί όμως σφόδρα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Για το λόγο αυτό άλλωστε υπήρξε προχθές η τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Φρανσουά Ολάντ και δεν είναι τυχαίο ότι οι δυο ηγέτες χρησιμοποίησαν στην ανακοίνωση δύο φορές την ανάγκη εμμονής στο γραπτό κείμενο, που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής.

Πληροφορίες της Αθήνας επιμένουν ότι ακραίοι κύκλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και το ίδιο το Βερολίνο επιδιώκουν να τεθούν και άλλα μέτρα στο τραπέζι, είτε με σκοπό την επαναφορά του Grexit, είτε τη συγκρότηση άλλης κυβέρνησης στη χώρα μας.

Σε περίπτωση που το σχέδιο ξεδιπλωθεί αναμένονται νέες πρωτοβουλίες του Έλληνα πρωθυπουργού, τόσο προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο, όσο και προς την Ουάσινγκτον, η οποία εξακολουθεί να προειδοποιεί ότι ένα Grexit θα έχει σημαντικές οικονομικές και γεωπολιτικές συνέπειες εντεύθεν και εκείθεν του Ατλαντικού.

real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.