ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσίπρας: «Να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής»

tsipras-300x190
Μία ημέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης στην βουλή ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του έστειλε νέο αυστηρό μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν. 

«Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλλημα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou» αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό. Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα σημείωσε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο μαξίμου ότι έχει πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβε την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού «που όμως μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε. Αύριο ψηφίζουμε τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις και για έναν μήνα, περίπου, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση νομοθέτησης και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση. Η έκβαση της διαπραγμάτευσης αυτής θα είναι καθοριστική και η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα συμμαχιών, πολιτικών και κοινωνικών, στην Ευρώπη, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός έθεσε τους στόχους για το επόμενο διάστημα που είναι οι 
• Καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, 
• Προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα
• Προώθηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων
• Προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία. 

Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα της συμφωνίας, ο κ. Τσίπρας είπε σε συνεργάτες του ότι «είναι αναγκαίο να προβούμε σε έναν απολογισμό και μια ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας μας και να χαράξουμε συλλογικά την στρατηγική μας με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας». 
Κάλεσε μάλιστα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σταθούν δίπλα στα προβλήματα και τις αγωνίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. 

«Ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον «κοινωνικό». Να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του. Και συντεταγμένα, όπως αρμόζει στη δημοκρατική κουλτούρα της αριστεράς, να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.