ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Γυναίκες και εξουσία» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.!

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, η καθηγήτρια Τζίνα Πολίτη, η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ και άλλες εκλεκτές ομιλήτριες, συζητούν για το θέμα «Γυναίκες και εξουσία» την Κυριακή 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. 

Η συζήτηση οργανώνεται με αφορμή την ταινία «Μητριαρχία» του Νίκου Κορνήλιου, που προβάλλεται από σήμερα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.



Ο σκηνοθέτης συγκεντρώνει στην ταινία του, 60 γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών προελεύσεων σε ένα αυτοδιαχειριζόμενο καταφύγιο που απειλείται με κατεδάφιση, επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στον κόσμο σήμερα.

Στη συζήτηση της Κυριακής 8 Μαρτίου, συμμετέχουν και ηθοποιοί της ταινίας. Συνδιοργανώνεται με το Κέντρo Γυναικείων Μελετών και Ερευνών Διοτίμα και συμμετέχουν επίσης: Μαρία Λιάπη, κοινωνιολόγος, Διοτίμα, 'Αννα Βουγιούκα, κοινωνιολόγος, Διοτίμα, Μαρία Κομνηνού, γενική Γραμματέας της Ταινιοθήκης, καθηγήτρια Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Λορέτα Μακόλεϊ, πρόεδρος Ένωσης Αφρικανών Γυναικών, Ιωάννα Αθανασάτου, ιστορικός κινηματογράφου, Σίσσυ Βωβού από τη Φεμινιστική Πρωτοβουλία «Το Μωβ», Ελευθερία Δημητρομανωλάκη, συγγραφέας, θεωρητικός κινηματογράφου, Αλίκη Κοσυφολόγου, Red Notebook.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.