ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι αγνοούνται στη Συρία εδώ και 10 ημέρες

suria-300x190
Τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι αγνοούνται στη Συρία εδώ και δέκα ημέρες, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημοσιογραφικών Ενώσεων της Ισπανίας (FAPE).

"Προς το παρόν, μπορούμε μόνο να κάνουμε λόγο για εξαφάνιση" είπε η Έλσα Γκονθάλεθ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση TVE. 

Όπως εξήγησε, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τους τρεις άνδρες από τις 12 Ιουλίου, όταν βρίσκονταν στην περιοχή του Χαλεπίου.

Οι τρεις άνδρες, ο Αντόνιο Παμπλιέγκα, ο Χοσέ Μανουέλ Λόπεθ και ο Άνχελ Σάστρε, έκαναν ρεπορτάζ στο Χαλέπι, σε μια πόλη της βόρειας Συρίας απ' όπου έχουν απαχθεί και άλλοι δημοσιογράφοι στο παρελθόν.

Άγνωστο επίσης παραμένει για ποια μέσα ενημέρωσης εργάζονταν οι τρεις δημοσιογράφοι. Ο Αντόνιο Παμπλιέγκα συνεργαζόταν με το Γαλλικό Πρακτορείο μέχρι το 2013, στέλνοντας κείμενα για την κατάσταση στη Συρία. 

Ο Χοσέ Μανουέλ Λόπεθ είχε καλύψει φωτοειδησεογραφικά πολλές συγκρούσεις, μεταξύ των οποίων και τον πόλεμο της Συρίας, για λογαριασμό του ίδιου πρακτορείου, επίσης μέχρι το 2013.

"Διεξάγονται σφοδρές μάχες σε αυτήν την περιοχή και κατά συνέπεια έχουμε λόγους να ανησυχούμε", πρόσθεσε η πρόεδρος της FAPE.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί για το θέμα και προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.