ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το 94% των μελών του FN επιθυμεί την αποπομπή του

lepen-300x190
Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο (Front National, FN) αποκάλυψε ότι το 94% των μελών του που συμμετείχαν στη σχετική ψηφοφορία τάχθηκαν υπέρ της αποπομπής του ιδρυτή του Ζαν-Μαρί Λεπέν από το αξίωμα του επιτίμου προέδρου του, προβαίνοντας στη δημοσιοποίηση του συντριπτικού αποτελέσματος σε μια προφανή προσπάθεια να επικυρωθεί η κίνηση, η πρωτοβουλία για την οποία ανήκει στην πρόεδρο του κόμματος Μαρίν Λεπέν.

Όμως αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις έχουν ακυρώσει την εφαρμογή της απόφασης του ακροδεξιού κόμματος να αφαιρέσει από τον Λεπέν τον τίτλο του επιτίμου προέδρου. 

Ο Λεπέν επιχειρηματολόγησε—και δικαιώθηκε στα δικαστήρια—ότι η διεξαγωγή της διαδικασίας με επιστολικές ψήφους αντιβαίνει το καταστατικό του FN.

Ο 86χρονος Ζαν-Μαρί Λεπέν προσπαθεί να αποτρέψει τις προσπάθειες της κόρης του να τον θέσει εκτός κόμματος.

Η Μαρίν Λεπέν από τη δική της πλευρά προσπαθεί να εμποδίσει κάθε ενδεχόμενο ο πατέρας της να βλάψει την υποψηφιότητά της στις προεδρικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν το 2017 στη Γαλλία.

Εφετείο των Βερσαλλιών επικύρωσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πρωτοβάθμιες αποφάσεις που έκριναν ότι η ψηφοφορία διεξήχθη κατά τρόπο που αντίκειται στο καταστατικό του Εθνικού Μετώπου και ότι για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση θα έπρεπε να διεξαχθεί συνέδριο.

Το κόμμα ανακοίνωσε χθες ότι θα συνεχίσει να μελετά όλες τις ενδεχόμενες νομικές οδούς για την επικύρωση της εγκυρότητας του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.
loading...
Share on Google Plus

Tromero nea

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.