ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ένας νεκρός - Στάχτη χιλιάδες στρέμματα

enas-nekros--300x190
Ένας νεκρός, μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες, στάχτες χιλιάδες στρέμματα γης. Βαθιά χαραγμένη στην μνήμη θα μείνει η Παρασκευή, ημέρα όπου εκδηλώθηκαν συνολικά 79 πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνδρες της πυροσβεστικής έκαναν τα πάντα ώστε να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα, έχοντας στο πλευρό τους απλούς ανθρώπους, που προσπαθούσαν να σώσουν τα υπάρχοντά τους. 

Χθες, στον Υμηττό σήμανε συναγερμός, καθώς εντοπίστηκε απανθρακωμένο πτώμα. Από την αρχή, όλα έδειχναν ότι πρόκειται για τον 47χρονο αστυνομικό που αγνοείτο από το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν και ξέσπασε η φωτιά στον Καρέα. 

Τελικά, η σύζυγος του 47χρονου τον αναγνώρισε χθες το βράδυ, από τα προσωπικά του αντικείμενα. Στο σημείο έφτασε ιατροδικαστής και αναμένεται η γνωμάτευσή του. 

enas-nekros1

Με το πρώτο φως της ημέρας έγιναν χθες φανερά τα αποτελέσματα της πύρινης λαίλαπας στον Υμηττό, από τον Βύρωνα μέχρι την Αργυρούπολη. Άνθρωποι είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη, ενώ την ίδια στιγμή η φωτιά κατέκαψε μία τεράστια δασική έκταση. 

Για την καταστροφική πυρκαγιά συνελήφθησαν, ένας 67χρονος Έλληνας και ένας 58χρονος Βούλγαρος από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μελισσοκόμους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. 

enas-nekros2

Στη Νεάπολη Λακωνίας, οι κάτοικοι έζησαν εφιαλτικές στιγμές και βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, αφού έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τις περιουσίες τους, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν αναφέρουν ότι κάηκαν ολοκληρωτικά 35 σπίτια στην ζώνη από το Λάχι ως τη Νεάπολη. 

Επίσης, πολλά σπίτια και αγροικίες έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. Από την φωτιά έχουν υποστεί ζημιές και μία επιχείρηση εστίασης, ένα πρατήριο καυσίμων και ένα τυροκομείο. 

Παράλληλα, ζημιές υπάρχουν στην αγροτική παραγωγή, καθώς είναι πολλά τα στρέμματα με ελιές που έγιναν στάχτη, κάηκαν αρκετά ζώα και καταστράφηκε το σύνολο των βοσκοτόπων. Αυτό που απαιτείται άμεσα είναι η ενίσχυση των κτηνοτρόφων με ζωοτροφές για τα ζώα.

Πυρκαγιές και το Σάββατο
Ωστόσο, και χθες οι άνδρες της πυροσβεστικής είχαν να αντιμετωπίσουν πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας. Για μία ακόμη φορά, οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν σύμμαχος στις προσπάθειες κατάσβεσης, καθώς οι άνεμοι ήταν κατά διαστήματα ιδιαίτερα ισχυροί.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.