ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σαπέν: Το πρόγραμμα ήταν αποτέλεσμα μίας μεγάλης διαδρομής

sapen-300x190
Το Eurogroup ενέκρινε το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν και εξέφρασε την ικανοποίησή του. «Το πρόγραμμα ήταν αποτέλεσμα μίας μεγάλης διαδρομής», πρόσθεσε. 
Σύμφωνα με τον κ. Σαπέν χάθηκε μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και η Γαλλία είχε δηλώσει από νωρίς την προσήλωσή της.
«Είχαμε θέσει ως αρχή να υπάρξει ένας διπλός σεβασμός» εξήγησε, ενώ όπως είπε, «δεν πρέπει οι Ευρωπαίοι να προσποιούμαστε ότι δεν άλλαξε κάτι στην Ελλάδα μετά τις εκλογές, έπρεπε να προσαρμοστούμε».
«Και η Ελλάδα από την πλευρά της κλήθηκε να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες» συμπλήρωσε και έκανε λόγο για σεβασμό και αλληλεγγύη που έπρεπε να επιδείξουν όλες οι πλευρές, για να μπει η Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Σαπέν, τα κόμματα στην Ελλάδα ανέλαβαν τις ευθύνες τους, ενώ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δείχνει πως «ξεκίνησε να εργάζεται ξανά».Παράλληλα, χαρακτήρισε αναγκαία την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα σε επίπεδο ρευστότητας, κάτι που έδινε χαρακτήρα κατεπείγοντος στην έγκριση της συμφωνίας.Ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, τόνισε ότι το Ταμείο έχει διαφορετικό χρονοδιάγραμμα και στέκεται κυρίως στη βιωσιμότητα του χρέους. «Κρίθηκε αναγκαίο τον Οκτώβριο να εξετάσουμε το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους», εξήγησε και, όπως είπε, «πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους, για να καταστεί βιώσιμο», εκτιμώντας ωστόσο ότι δεν χρειάζεται ονομαστική απομείωσή του, αλλά αναδιάρθρωσή του. 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.