ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Για να κερδίσουμε το αύριο, πρέπει να τελειώσουμε με το χθες»

tsipras-300x190
Τη λέξη «απελευθέρωση» χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να περιγράψει κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του στην Καισαριανή. 

Όπως είπε ο τέως πρωθυπουργός, «απελευθέρωση από τον ολοκληρωτισμό που βασίζει την ανάπτυξη στη λιτότητα, στη φτώχεια, και στην εξαθλίωση των εργαζομένων. 

Γιατί για μας, το ξεκαθαρίζω, η ανάπτυξη βασίζεται σε ελεύθερους εργαζόμενους, που διαπραγματεύονται ελεύθερα τους όρους και τις αμοιβές της δουλειάς τους. 

Και σε ομάδες ελεύθερων παραγωγών που συμπράττουν σε κοινωνικές μορφές οικονομίας. Και σε ελεύθερους από τη γραφειοκρατία μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, που δίνουν νόημα και προοπτική στην καινοτομία. 

Και σε επενδύσεις που δεν στηρίζονται στη δουλοπαροικία και στην καταστροφή του περιβάλλοντος, αλλά στον αναξιοποίητο πλούτο της χώρας και στο ανθρώπινο δυναμικό του. 

Απελευθέρωση επίσης από ένα κράτος εχθρικό για τον πολίτη και φιλικό για τα συμφέροντα και το ρουσφέτι. Εχθρικό για τη νεανική καινοτομία και φιλικό για τον γερασμένο κομματισμό. 
Απελευθέρωση των εργαζομένων από το σημερινό καθεστώς της δουλοπαροικίας, της μαύρης εργασίας, των αμοιβών πείνας, και από το φόβο της απόλυσης. 
Απελευθέρωση των συνταξιούχων από το βραχνά της επιβίωσης. 
Απελευθέρωση των νέων από τα δεσμά της ανεργίας με στοχευμένες πολιτικές, αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ, αλλά και επενδύσεις και προγράμματα στήριξης. 
Απελευθέρωση της δικαιοσύνης από τους κομματικούς φατριασμούς, τις επιχειρηματικές επιρροές, τις γραφειοκρατικές δουλείες. 
Απελευθέρωση χιλιάδων φτωχών οικογενειών από τα τραπεζικά όρνεα που καραδοκούν να τους πάρουν το σπίτι. 
Γιατί εμείς δεν αποδεχτήκαμε τη παράδοση των κόκκινων δανείων στα κοράκια των αγορών και ούτε πρόκειται να το αποδεχτούμε.

Απελευθέρωση της κοινωνίας από ανισότητες που εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες του συστήματος. 
Να είναι όλοι οι πολίτες ίσοι απέναντι στον αστυνομικό, στον δικαστή, στον έφορο, στο καθισμένο στην καρέκλα λειτουργό της όποιας εξουσίας. 

Απελευθέρωση της Παιδείας, που βρίσκεται για χρόνια σε κατάσταση ομηρίας, οικονομικής ασφυξίας, φυλακισμένων οραμάτων. 
Απελευθέρωση όλων, χωρίς καμιά διάκριση, από την ανασφάλεια της περίθαλψης και της υγείας, που κάποιοι τη θέλουν προνόμιο για γεμάτες τσέπες.
Απελευθέρωση των απλών ανθρώπων από την ταπείνωση της ουράς στο ΙΚΑ, στα ταμεία, στις δημόσιες υπηρεσίες». 

Σε αντιπαραβολή ο πρόεδρος του κόμματος, ανέφερε «αν με ρωτάγατε να σας περιγράψω με μια λέξη το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θα σας απαντούσα με τη λέξη: Παλινόρθωση.

Παλινόρθωση του παλιού και γνώριμου φθαρμένου και διαφθαρμένου καθεστώτος. Του ρουσφετιού, της μίζας, της διαπλοκής, του αυταρχισμού, των μεγάλων ανισοτήτων». 

«Να αφήσουμε το παλιό να πνιγεί στις αμαρτίες του»
Σύμφωνα με τον ίδιο, «άδικα σπαταλούν χρήμα, κόπο, φαιά ουσία, όλοι εκείνοι που συνωμοτούν, συκοφαντούν, εξαπατούν, με στόχο να μετατρέψουν σε σύντομη παρένθεση την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς. 

Το παλιό, το σάπιο, το τοξικό που έχτιζαν εκείνοι σαράντα χρόνια, εμείς, ο λαός και η κυβέρνηση της Αριστεράς, θα καταφέρουμε να το εξαφανίσουμε από το πρόσωπο της πατρίδας. 

Για αυτό και θέλουν να εξαπατήσουν, να φοβίσουν, να διασπάσουν, και τελικώς να γονατίσουν. Για να βάλουν πάλι πόδι στα παλιά τους μεγαλεία. Στα μεγαλεία της Ζήμενς, των υποβρυχίων, της λίστας Λαγκάρντ, των κουμπάρων και των κολλητών». 

Όπως τόνισε, «Με όλους αυτούς, με το παλιό και φθαρμένο, ένα μόνο πρέπει να κάνουμε.  Και μπορούμε να το κάνουμε.  Να το αφήσουμε να πνιγεί στις αμαρτίες του.

Ή καλύτερα να το πνίξουμε στην κάλπη στις 20 του Σεπτέμβρη.  Για να ξεμπερδέψουμε μια και καλή μαζί του.  Γιατί για να κερδίσουμε το αύριο, πρέπει να τελειώσουμε με το χτες». 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.