ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κύπρος: Αρχές του 2016 η απόφαση για ενδιάμεση λύση στο φυσικό αέριο

kupros_300_190
Αρχές του 2016 η κυπριακή κυβέρνηση θα καταλήξει στο θέμα της ενδιάμεσης λύσης του φυσικού αερίου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΑΛΗΘΕΙΑ», ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι είτε θα υπάρξει συμφωνία με την εταιρεία VITOL, είτε η Κύπρος το 2020 θα χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο από το κοίτασμα «Αφροδίτη».

Ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι εταιρείες κολοσσοί ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα σεισμικά γεωλογικά στοιχεία της Κύπρου. Επισήμανε ότι θα καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση επέκτασης της πρώτης ερευνητικής περιόδου των τεμαχίων 2, 3, και 9 για ακόμα δύο χρόνια, όπως είχε ζητήσει η εταιρεία ΕΝΙ.
 
Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη, η εταιρεία ΤΟΤΑΛ έχει ενδείξεις ότι υπάρχουν «στόχοι» στο τεμάχιο 11 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus

Σχετικά με Tromero nea

Αγαπητοί αναγνώστες, μετά την ανάγνωση του περιεχομένου μην ξεχνάτε να μας κάνετε like. Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το άρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη. Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς.Σας ευχαριστούμε.