ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Oι 4 χαρακτήρες στο σεξ: Εσύ σε ποιον ανήκεις;

oi_teseris_xaraktires_sto_sex-24-1-16
Το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και τη διατήρηση μιας σχέσης, ειδικά όταν αυτή είναι μακροχρόνια. Όπως κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα έτσι έχει και τον δικό του σεξουαλικό τύπο, δηλαδή τη δική του σεξουαλική συμπεριφορά και τις προσωπικές του συνήθειες στο σεξ. Κατανοώντας το είδος του σεξουαλικού τύπου- του δικού μας και του συντρόφου μας- μπορούμε, σύμφωνα με τους ειδικούς, να καταλάβουμε τις δικές μας ανάγκες και του άλλου αλλά και να γνωρίζουμε μεθόδους για να διατηρήσουμε τη σχέση μας ζωντανή.

Ο σεξολόγος δρ. Barry McCarthy , καθηγητής στo Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι υπάρχουν τέσσερις σεξουαλικοί τύποι ανθρώπων: οι Παραδοσιακοί, οι Εκφραστικοί, οι Αδερφές Ψυχές και οι Συμπληρωματικοί. Κάθε τύπος έχει τα δικά του πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Το βασικό είναι να ερμηνεύσουμε τη σεξουαλική μας συμπεριφορά και να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας με το σύντροφό μας εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας.

Οι «Παραδοσιακοί» και οι «Αδερφές Ψυχές» κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε μια σχέση από την οποία θα λείπει η ερωτική επαφή και ο ερωτισμός. Οι δύο αυτοί τύποι εκτιμούν την ασφάλεια μιας μακροχρόνιας σχέσης και δεν θέτουν το σεξ στις προτεραιότητές τους. Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτές τις δύο κατηγορίες θα πρέπει να υιοθετήσουν συνήθεις που θα τους φέρνουν σε σωματική επαφή με τους συντρόφους τους. Για παράδειγμα λίγος χρόνος για ένα μασάζ και μερικά ερωτικά αγγίγματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά ώστε να αφυπνίζουν την ερωτική τους διάθεση.

Οι «Αδερφές Ψυχές» έχουν ανάγκη από χάδια και ρομαντισμό. Επιθυμούν να αφιερώνουν χρόνο στο σεξ για να καταφέρουν να νιώσουν τρυφερότητα. Γι? αυτούς το σεξ είναι ένας τρόπος να έρθουν σε επαφή με τον σύντροφό τους και όχι ένα μέσο για να νιώσουν έξαψη. Αν για παράδειγμα ό σύντροφός σας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία ίσως θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για προκαταρτικά, αγγίγματα και απαλές κινήσεις δείχνοντάς τους ότι είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτόν, ώστε να τον βοηθήσετε να εκφραστεί.

Οι «Συμπληρωματικοί» τύποι τείνουν να απομακρύνονται σεξουαλικά από το σύντροφό τους γιατί βρίσκουν τη συναισθηματική ικανοποίηση και την απαραίτητη ένταση από άλλες πηγές στη ζωή τους. Γονείς που τείνουν να προσκολλώνται στα παιδιά τους μετά το γάμο αλλά και εργασιομανείς ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Ο πειραματισμός, η ποικιλία και οι εναλλαγές είναι ιδιαίτερα σημαντικά ώστε να διατηρήσουν τη σεξουαλική τους επιθυμία ζωντανή μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση.

Οι «Εκφραστικοί» τύποι από την άλλη επιθυμούν το ακριβώς αντίθετο από την επίδειξη συναισθημάτων. Το δράμα και οι συναισθηματικές εκδηλώσεις δε λείπουν από τις σχέσεις και τη ζωή τους. Συνήθως μάλιστα το σεξ έπεται κάποιου έντονου καβγά. Αυτό που χρειάζονται είναι μια αποφόρτιση εκτός κρεβατοκάμαρας. 

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη μιας σχέσης τους είναι οι κοινές δραστηριότητες με το σύντροφό τους και η ανάπτυξη του αμοιβαίου σεβασμού.


boro.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.