ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Καβάλα έστειλε το μήνυμά της για το ασφαλιστικό

i_kabala_estile_to_munuma_4-2-16
Αποκομμένο για περισσότερες από δύο ώρες παρέμεινε το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της Καβάλας από τα δεκάδες τρακτέρ και φορτηγά αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων συμμετείχαν στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. 

Η πλατεία Καπνεργάτη ήταν ασφυχτικά γεμάτη με δεκάδες εκατοντάδες πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ κυριάρχησαν τα συνθήματα για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Εργαζόμενοι όλων των παραγωγικών τάξεων και φορέων συμμετείχαν ενεργά στη σημερινή μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, ενώ με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά. Κλειστές επίσης έμειναν όλες σχεδόν οι αλυσίδες πολυκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ. 

Ωστόσο, οι λιγοστές καφετέριες που ήταν ανοιχτές κατά την ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης και της πορείας που ακολούθησε δέχθηκαν τις έντονες αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

kabala_estile_minima_gia_asfalistiko

Στην πόλη της Δράμας, η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας με δεκάδες εκατοντάδες πολίτες να διαμαρτύρονται κατά το ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση. Από νωρίς αγρότες με τρακτέρ είχαν εμποδίσει την πρόσβαση στα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ που λειτούργησαν κανονικά παρά την απόφαση του εμπορικού κόσμου της Δράμας να μην λειτουργήσει κανένα εμπορικό κατάστημα.

Μετά την ολοκλήρωση της απεργιακής διαμαρτυρίας πολλοί εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν με διάφορα μεταφορικά μέσα στο τελωνείο Εξοχής για να δείξουν την έμπρακτη στήριξη και συμπαράστασή τους στους αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο που έχει σχηματιστεί εδώ και μια εβδομάδα.

Στην Ξάνθη, κλειστές παρέμειναν όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες καθώς οι εργαζόμενοι και μέλη φορέων, συλλόγων και συνδικαλιστικών οργανώσεων συμμετείχαν καθολικά στην 24ωρη απεργία.

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων και στην απεργιακή πορεία που ακολούθησε, ενώ κλειστά παρέμεινα από νωρίς το πρωί καφετέριες και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΦΩΤΟ: Proininews.gr


Με τρακτέρ στην Αθήνα και μετά... επ' αόριστον μπλόκα
Μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αριστοτέλους

Σε εξέλιξη η απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρισα
Γεννηματά σε κυβέρνηση: Πάρτε πίσω την πρόταση για το συνταξιοδοτικό
Ο παπάς από τη Δυτική Αχαΐα έδωσε το... "σύνθημα" της αντίστασης!

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.