ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Peugeot 208 1.2 PureTech: Μικρό, αλλά... πλήρες

peugeot_208_1.2-16-4-16
Του Σπύρου Ρέκκα
Ένα μικρό αυτοκίνητο μπορεί να συνδυάσει ότι ζητά ο απαιτητικός οδηγός που μετράει τα λεφτά του και κοιτάζει την επόμενη ημέρα μετά την αγορά του αυτοκινήτου;
 
Εκτιμώ ότι μια καλή επιλογή για εκείνον που αναζητά μια καλοφτιαγμένη κατασκευή με αναγνωρισμένη καταγωγή είναι το ανανεωμένο Peugeot 208. Είναι φρέσκο, βγάζει πονηριά και κυρίως αρέσει στις γυναίκες. 

Εδώ κολλάει και η φράση του Αριστοτέλη Ωνάση, που είχε πιάσει πρώτος το νόημα της κατάκτησης του ωραίου φύλου και της ανταγωνιστικότητας. Αλήθεια αν ζούσε σήμερα τι θα μας δίδασκε;

Οδήγησα την καλύτερη έκδοση, που από το πρωί μέχρι το βράδυ μειώνει την κούραση, το στρες και δεν κάνει εκπτώσεις σε όλους τους βασικούς τομείς.
 
Το ΄΄δικό΄΄ μου 208, είχε όλα τα καλά του Θεού, κινητήρα βενζίνης 1.2 PureTech ισχύος 110 ίππων και βέβαια το ανεκτίμητο δώρο, αυτόματο κιβώτιο νέας γενιάς έξι σχέσεων.
 
Αν οδηγήσετε μια φορά αυτοκίνητο με αποδοτικό αυτόματο κιβώτιο, όπως εκείνο του γαλλικού supermini, σας βλέπω να ψάχνετε για καινούργιo σύντροφο στη καθημερινή μετακίνηση σας.
 
Το αυτοκίνητο της δοκιμής το είχε φροντίσει η τελειομανής κ. Κορίνα Βαλυράκη, οπότε διέθετε και μεγάλη ηλιοροφή.

Το γαλλικό αυτοκίνητο έχει τους πιο τιμημένους απογόνους. Να θυμίσω ότι είναι άξιος διάδοχος των αγωνιστικών μοντέλων που όργωσαν και τα ελληνικά βουνά. 

Οι παλαιότεροι θυμούνται τις παγκόσμιες μορφές των αγώνων να ανεβοκατεβαίνουν τις ραχούλες στο φημισμένο ράλι Ακρόπολις, οδηγώντας 205 και 206. Στο δρόμο κυλάει αρχοντικά.
 
Αυτό οφείλεται στη γαλλική κουλτούρα που υπηρετεί πιστά. Μονώσεις, πλαίσιο, αναρτήσεις και ρυθμίσεις εξασφαλίζουν την άνεση που αναζητώ από το καθημερινό μου αυτοκίνητο. 

Στις λακκούβες που τελευταία αυξάνονται στα νότια προάστια- επομένως κάποιος εργολάβος μάλλον ετοιμάζεται για κρατικό διαγωνισμό- δεν ζορίζεται. 

Μόλις έρθει μια κλειστή στροφή οι κλίσεις είναι περιορισμένες και δεν φοβάσαι τα χειροτέρα. Στην Αττική οδό τα 120 χλμ./ώρα μοιάζουν με 60 χλμ./ώρα. Μια ακόμη πτυχή της γαλλικής σχολής!

Το μοτέρ δεν είναι τυχαία βραβευμένο. Έχει ψυχή από χαμηλά και δεν χάνει την αναπνοή του στα ψηλά. 

Επιδόσεις 0-100 χλμ./ώρα 9,8’’, τελική 194 χλμ./ώρα. Μου ταιριάζει γιατί απεχθάνεται τον θόρυβο και αν το σεβαστείς καταναλώνει μικρή ποσότητα καυσίμου. 

Με 7,5 λίτρα/100χλμ. έκανα πολλές φορές την διαδρομή Γλυφάδα- Μαρούσι. Εκπομπές CO2 μόνο 104 γραμ./χλμ. Επομένως χαμηλό κόστος χρήσης.
Καθοριστικό στοιχείο είναι το νέο αυτόματο κιβώτιο. 

Έρχεται από την AISIN με τεχνολογία Quickshift για ταχύτερες και ομαλότερες αλλαγές σχέσεων. Οι έξι σχέσεις κάνουν πάρτι κάτω από το πόδι του οδηγού, για να μην χαθεί ο ρυθμός κίνησης και να ακούς ξένοιαστος την μουσική σου.

Με δυο λόγια είναι ένα πολιτισμένο αυτοκίνητο με φινέτσα, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και κύλισης. Κατάλληλο για καθημερινή χρήση, στέκεται χωρίς ντροπή δίπλα σε ακριβά μοντέλα και πάει άνετα μια εκδρομή στη Κυπαρισσία. 

Μια παρατήρηση, δυσκολεύτηκα με την θέση του πίνακα οργάνων.

Τελικά τα 18.182 ευρώ πιάνουν τόπο, ενώ πρέπει να υπολογίσετε και τα οφέλη από το ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα παροχών που συμπεριλαμβάνεται στην αρχική τιμή(5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, 4 χρόνια οδική βοήθεια και 4 χρόνια δωρεάν σέρβις).
 
Φθηνότερη επιλογή το επίσης αξιοπρεπές 208 1.2 PureTech 82 ίππων Access 5π., από 12.810 ευρώ με το ίδιο πρόγραμμα παροχών. 

Οι τιμές είναι το απόσταγμα ερευνών του επιτελείου τηςPeugeot του Ομίλου Συγγελίδη, που πάει για νέο βραβείο το 2016. Περιλαμβάνουν εμπορική πολιτική και απόσυρση.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.