ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δωρεάν εξετάσεις μέσω του προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής»

dorean_exetasis_metrisis_zois-9-5-16
Της Αιμιλίας Σταθάκου

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι πολίτες σε πόλεις της περιφέρειας μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής».

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, μέσα από την παροχή δωρεάν εξετάσεων στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας.

Το πρόγραμμα υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ,η εταιρία Novartis Hellas, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) 

Με το πρόγραμμα «Μετρήσεις Ζωής», εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποδέχεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τους πολίτες κάθε περιοχής παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβάλλονται δωρεάν στους ακόλουθους διαγνωστικούς ελέγχους:

• Σπιρομέτρηση

• Οφθαλμολογικός έλεγχος (σε συνεργασία με την Alcon)
• Μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1c) 
• Έλεγχος Αρτηριακής Πίεσης
• Εξέταση Σπίλων 

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ Γεώργιος Πατούλης επισήμανε: «Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, ως Πιστοποιημένο Δίκτυο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με κύριο σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, στέκεται αρωγός σε ένα πρόγραμμα για την υγεία των συμπολιτών μας, που στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συμβάλλει στην πρόληψη, δίνοντας τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας να εξεταστούν και να προλάβουν σοβαρά νοσήματα. Κοινό γνώμονα, αποτελεί η έγκαιρη διάγνωση να αφορά σε όλους τους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα σε ποιό γεωγραφικό σημείο της χώρας βρίσκονται». 

Την ανάγκη πρόληψης και ενημέρωσης για το σακχαρώδη διαβήτη και τις δυνητικές επιπλοκές του τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ Χρήστος Δαραμήλας.

«Ο ετήσιος τακτικός έλεγχος, ο οποίος αποτελεί την βάση της ορθής πρόληψης θα πρέπει να ξεκινά από την ηλικία των 35 ετών, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας», επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas Riccardo Canevari δήλωσε: « Σήμερα πολλοί συνάνθρωποί μας δεν προχωρούν σε διαγνωστικές εξετάσεις για την υγεία τους, είτε για λόγους διαφορετικής αντίληψης πρόληψης είτε και για οικονομικούς λόγους. Πρόθεσή μας είναι να συμβάλλουμε στη διάδοση της πρόληψης και να βοηθήσουμε έμπρακτα όπου υπάρχει ανάγκη, πάντα με υψηλό επίπεδο υπευθυνότητας και ακεραιότητας».


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.