ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Με πόσες γυναίκες είναι "φυσιολογικό" να έχει πάει ένας άντρας;

erotas
Μπορεί να νιώσατε εξαιρετικά άβολα την τελευταία φορά που ο σύντροφός σας ρώτησε για τον αριθμό των "παρτενέρ"σας στο παρελθόν, καθώς για πολλούς αποτελεί θέμα ταμπού...


Και αυτό γιατί πολύ απλά οποιαδήποτε και εάν είναι η απάντηση, θα μπορούσατε να χαρακτηριστείτε ως άπειρος/η, επιπόλαιος/η ή ακόμη και εύκολος/η.

Ποιος είναι, όμως ο μέσος αριθμός των "συντρόφων" και τι ορίζεται ως φυσιολογικό;

Οι έρευνες που κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί καταλήγουν σε αντικρουόμενα αποτελέσματα.

Ενδεικτικά, από έρευνα του 2010 για την Υγεία στην Αγγλία προέκυψε ότι ο μέσος αριθμός των  συντρόφων ήταν 9,3 για τους άνδρες και 4,7 για τις γυναίκες.

Ωστόσο, στην Εθνική Έρευνα του 2013 για τον Σεξουαλικό τρόπο σκέψης και ζωής (Natsal) ο μέσος όρος ήταν 11,7 για τους άνδρες και 7,7 για τις γυναίκες.

Από την άλλη, στην έκθεση του «The Way We Are Now» για το 2014, το 31% των ανδρών και 21% των γυναικών που συμμετείχαν, δήλωσαν ότι είχαν συνευρεθεί με περισσότερα από δέκα άτομα στη διάρκεια της ζωής τους.

Μάλιστα, ο αριθμός των συντρόφων σε άτομα ηλικίας από 35 έως 44 κορυφώθηκε, με πάνω από το ένα πέμπτο αυτής της ηλικιακής ομάδας, να κάνει λόγο για 20 ή περισσότερους συντρόφους.

Αντιθέτως, μόνο το 9% των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών δήλωσαν ότι είχαν 20 ή περισσότερους ερωτικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ένα 8% δεν είχε ποτέ σύντροφο και ένα 17% δήλωσε ότι είχε μόνο έναν.

Και το ερώτημα επανέρχεται: Τι είναι τελικά φυσιολογικό;

Η έρευνα καταλήγει ότι δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση. Και αυτό γιατί το «φυσιολογικό» διαμορφώνεται από τις διαφορετικές εμπειρίες και αξίες του κάθε ατόμου αυστηρά.


fnews.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.