ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τι αλλάζει στο μισθολόγιο στο Δημόσιο;

dimosio
Αλλαγές έρχονται στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες προβλέπουν...
πλήρη εξομοίωση των αποδοχών μεταξύ των υπαλλήλων διαφορετικών υπουργείων και υπηρεσιών, οι οποίοι όμως έχουν τα ίδια προσόντα και την ίδια αποδοτικότητα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, παρόλο που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, παρατηρούνται στρεβλώσεις και αδικίες σε βάρος υπαλλήλων που παίρνουν λιγότερα χρήματα από συναδέλφους τους με τα ίδια προσόντα και την ίδια παραγωγικότητα. Για την εξάλειψη των αδικιών αυτών σχεδιάζονται νέες παρεμβάσεις από το υπουργείο.

Επιπλέον, ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί το νέο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και η νέα ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος κατά τον υπολογισμό της μηνιαίας παρακράτησης φόρου επί των μισθών και των συντάξεων του τρέχοντος έτος, παρόλο που οι αλλαγές θα αφορούν στα εισοδήματα του 2015. Στην περίπτωση αυτή, οι φοροελαφρύνσεις που συνεπάγεται η νέα φορολογική κλίμακα, δεν θα γίνουν αισθητές από φέτος, καθώς δεν θα μειωθεί από το τρέχον έτος η μηνιαία παρακράτηση επί των αποδοχών μισθωτών και συνταξιούχων. Ο λόγος που ενδεχομένως θα μετατεθούν οι επιπτώσεις της νέας φορολογικής κλίμακας για το 2016, είναι το γεγονός ότι η απώλεια φορολογικών εσόδων είναι μεγάλη, ενώ παράλληλα δεν θα επιβαρυνθεί με αυτόν τον τρόπο ο τρέχων Προϋπολογισμός.

Ο κ. Μάρδας τόνισε ότι το σύνολο των μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματος που περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί από το 2015, αλλά θα απλωθεί σε ολόκληρη την τετραετία.

Τέλος, όσον αφορά στους τελωνιακούς, οι νέες μισθολογικές ρυθμίσεις, θα προβλέπουν την καταβολή μπόνους στους εν λόγω υπαλλήλους, το οποίο θα υπολογίζεται ως ποσοστό επί των προστίμων που θα εισπράττονται για παραβάσεις λαθρεμπορίου.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.