ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Sepios: Το νέο υποβρύχιο ρομπότ.!

rompot
Το Sepios είναι το καινούργιο ρομπότ με τέσσερα πτερύγια που δημιούργησαν φοιτητές στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης και αναμένεται να φέρει επανάσταση στον συγκεκριμένο τομέα.

Ζυγίζει μόλις 22,7 κιλά. Είναι εξοπλισμένο με μια βίντεο κάμερα με live streaming, ειδικούς αισθητήρες βάθους, υγρασίας, μέτρησης αποστάσεων καθώς και με γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο και μαγνητόμετρο.

Το ρομπότ κατευθύνεται από ένα ποντίκι τρισδιάστατης κίνησης.

«Χρησιμοποιούμε αυτό το ποντίκι κίνησης. Μπορούμε να έχουμε απόλυτη ελευθερία στο χώρο. Εάν θέλουμε να καταδυθούμε, βάζουμε τα δύο πτερύγια στο πλάι να κινούνται προς τα πάνω. Απλά κινούμε το ποντίκι προς τα κάτω και όπως βλέπετε, αρχίζουμε την κατάδυση.

Για να αναδυθούμε, κάνουμε το αντίθετο. Το πιέζουμε προς τα πάνω και κινούμαστε προς τα πάνω. 

Εάν θέλετε να καταδυθείτε με το μπροστινό μέρος, κινείτε το ποντίκι προς τα εμπρός και εδώ μπορείτε να δείτε τέσσερις κινήσεις που δίνουν εμπρόσθια κίνηση. Αν θέλουμε να κινηθούμε προς τα πίσω, κάνουμε το ίδιο» δήλωσε ο Αλεσάντρο Σέπι, φοιτητής και σχεδιαστής του Sepios.

Το νέο υποβρύχιο ρομπότ των ελβετών ερευνητών αποτελείται από 4.600 διαφορετικά μέρη. Το μοντέλο παρουσιάστηκε πέρσι τον Μάιο, την ημέρα της αποφοίτησης της ομάδας που το δημιούργησε.

Τα πτερύγια μπορούν να υπερκεράσουν οποιοδήποτε εμπόδιο, είτε είναι φύκια, είτε κοράλλια. Άρα το ρομπότ μπορεί να παρατηρεί και να συγκεντρώνει πολύτιμα στοιχεία για την υποθαλάσσια ζωή.

«Όταν κάναμε δοκιμές στη θάλασσα της Γαλλίας, μπορέσαμε να περάσουμε από φύκια, χωρίς να αντιμετωπίσουμε προβλήματα. 

Μπορέσαμε να φιλμάρουμε μερικά ψάρια με την κάμερα που έχει το ρομπότ και να τα προβάλλουμε σε απευθείας μετάδοση στο λάπτοπ. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και ως οδηγό κίνησης» επισήμανε ο Μάρτιν Μέλερ, φοιτητής και συνδημιουργός του Sepios.

Το ρομπότ έχει δημιουργήσει μεγάλες ελπίδες, όσον αφορά την υποθαλάσσια έρευνα, χάρις στην προσαρμοστικότητα και τις δυνατότητές του.

ΠΗΓΗ: euronews.com
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.