ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στασινόπουλος: Δεν συναντήθηκα με τον Διώτη.!

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη
Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δεν συναντήθηκε ποτέ με τον προκάτοχο του Ιωάννη Διώτη, κατέθεσε ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος. Όπως είπε ο ίδιος ήρθε σε τηλεφωνική επαφή ζητώντας του να συναντηθούν για να τον ενημερώσει αλλά εκείνος αρνήθηκε επικαλούμενος οικογενειακά προβλήματα.

Ο κ. Στασινόπουλος ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ έφτασε στα χέρια του μέσω του πρωθυπουργικού γραφείου. Ο μάρτυρας περιέγραψε πως όταν του παραδόθηκε ο φάκελος με το στικάκι αμέσως πέρασε από το μυαλό του η ιδέα ότι θα ήταν η λίστα Λαγκάρντ. 

Ενημέρωσε τον τότε οικονομικό εισαγγελέα Γρήγορη Πεπόνη ,ο οποίος διέταξε αμέσως έρευνα. Την ίδια ημέρα έμαθε ότι το επίμαχο υλικό είχε σταλεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο. 

Στη συνέχεια ο Στ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε στη σύσταση κλιμακίου που μετέβη στο Παρίσι και έφερε τη νέα λίστα ,το δεύτερο CD. «Μου παραδόθηκε σε σφραγισμένο φάκελο μετά την επιστροφή της επιτροπής μεσάνυχτα από το Παρίσι. Αμέσως έγινε η αποσφράγιση και παραγωγή ενός αντιγράφου... Έδωσα αντίγραφο στον εισαγγελέα παρουσία όλων.Και το πρωτότυπο δόθηκε με εντολή Πεπονή στους υπεύθυνους του περιφερειακού έλεγχου. Και όταν ανοίχτηκε ακούσαμε για πρώτη φορά ότι τα αρχεία ήταν 2062.Και τότε είδαμε ότι είχε πρόβλημα σε σχέση με το προηγούμενο CD».

Πρόεδρος: Μα,το πρώτο CD το είδαν μόνο τρία πρόσωπα, έκτοτε η τύχη του αγνοείται...

Ο Πρόεδρος μάλιστα χαρακτήρισε θρίλερ όλη την επιχείρηση ...άφιξης της λίστας ,ενώ ο Στ. Στασινόπουλος είπε ότι ήταν πρωτόγνωρος ο έλεγχος για το ΣΔΟΕ. 

Νωρίτερα, ο επίσης πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης ζήτησε από το δικαστήριο να ανακαλέσει την απόφαση του περί της κλήτευσης του στη δίκη γιατί είναι κατηγορούμενος σε άλλο δικαστήριο για την ίδια υπόθεση. Ωστόσο ο πρόεδρος του απάντησε ότι οι μάρτυρες δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν δικονομικά αιτήματα και του ζήτησε να περιμένει τη σειρά του να καταθέσει.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.