ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πρόσκληση Αλ Σίσι στον Νίκο Αναστασιάδη.!

al sisi
Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Αμπντέλ αλ Σίσι, με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρεί «απαραίτητη την παρουσία» του Νίκου Αναστασιάδη στο συνέδριο για την οικονομική ανάπτυξη, που θα πραγματοποιηθεί στο Σαρμ Ελ Σέιχ από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» η πρακτική που ακολουθούν οι Αιγύπτιοι για το διεθνές ετήσιο αυτό συνέδριο είναι να ενημερώνουν με ρηματική διακοίνωση κυβερνήσεις και οργανισμούς, ενώ για κάποιες περιπτώσεις, όπως η Κύπρος, ο Αμπντέλ αλ Σίσι επέλεξε να απευθύνει προσωπική επιστολή-πρόσκληση.

Στο συνέδριο αναμένεται να παραστούν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζο Κέρι, η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτική ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών. 

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα μεταβεί στην Αίγυπτο προερχόμενος από επίσκεψη στο Μπαχρέιν, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το τελευταίο διάστημα η Κύπρος και η Αίγυπτος δημιουργούν στενή συνεργασία σε διάφορα επίπεδα, έχοντας ως βασικό άξονα το φυσικό αέριο, καθώς ως γνωστόν υπάρχει ήδη συμφωνία για την πώληση από την Κύπρο στην Αίγυπτο. 

Παράλληλα, συζητούνται διάφορες άλλες μορφές συνεργασίας. Για τη συνεργασία Κύπρου- Αιγύπτου έγινε εκτενής αναφορά στις συνομιλίες του Νίκου Αναστασιάδη με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε, ο Κύπριος Πρόεδρος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τους οποίους ενημέρωσε για το ταξίδι του στη Μόσχα. 

Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε στους συνομιλητές του ότι μετέφερε στη Μόσχα τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ουκρανικό και ουδείς διατύπωσε ενστάσεις. 

Ο Κύπριος πρόεδρος θα ενημερώσει και τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.