ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Eκπαιδευτικό πρόγραμμα για την προστασία των ηλεκτρονικών συναλλαγών..

kaspersky lad programa ypologistwn
Η Kaspersky Lab παρουσιάζει το One dollar lesson, ένα διαδραστικό πρόγραμμα, με στόχο να εκπαιδεύσει τους χρήστες του Διαδικτύου και να τους μάθει πώς να προστατεύουν τα χρήματά τους από τις ηλεκτρονικές απάτες. Πιο συγκεκριμένα, το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εταιρείας παρουσιάζει στους χρήστες τις πιο κοινές online τραπεζικές απειλές, δείχνοντας τους πως να προστατεύουν τα χρήματά τους σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις.

Η ηλεκτρονική οικονομική απάτη είναι ένας ιδιαίτερα ανερχόμενος κίνδυνος για τους χρήστες του διαδικτύου. Σύμφωνα με έρευνα της B2B International και της Kaspersky Lab, το 43% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι αντιμετώπισε τουλάχιστον μία επίθεση με στόχο τις οικονομικές του πληροφορίες σε περίοδο 12 μηνών. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το ποσοστό των ατόμων που έχασε κάποιο ποσό λόγω online τραπεζικής απάτης και δεν ήταν σε θέση να το ανακτήσει πλήρως (44% των ερωτηθέντων).

Οι χρήστες ενδέχεται να υποτιμούν πόσο εκτεθειμένοι είναι κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών οικονομικών συναλλαγών. Μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοήσουν τις λεπτομέρειες των online διαδικασιών πληρωμής και των διαφόρων απειλών που θα μπορούσαν να προκύψουν στην πορεία. Είτε πρόκειται για ένα δολάριο, είτε για χιλιάδες, η πορεία είναι συχνά η ίδια και οι χρήστες θα πρέπει να έχουν επίγνωση του τι μπορεί να πάει στραβά όταν μεταφέρουν χρήματα, χρησιμοποιώντας τον φορητό υπολογιστή, το tablet ή το smartphone τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, το διαδραστικό πρόγραμμα One dollar lesson προσφέρει τρεις εκπαιδευτικές ενότητες. Κάθε μία ακολουθεί το «εικονικό ταξίδι» της πληρωμής ενός δολαρίου μέσα στον κυβερνοχώρο και προς τον τελικό προορισμό του, έναν τραπεζικό server που αντιμετωπίζει εμπόδια, όπως επιθέσεις phishing, προγράμματα Trojan και επιθέσεις τύπου man-in-the-middle, μεταξύ άλλων. Οι απειλές απεικονίζονται έντονα, όπως βέβαια και οι «ήρωες» που βοηθούν το δολάριο να φτάσει στον προορισμό του με ασφάλεια.

Σε κάθε ενότητα περιλαμβάνονται σύντομες περιγραφές των απειλών, καθώς και τα πιο πρόσφατα στοιχεία σχετικά με τις τάσεις και τις επιπτώσεις αυτών των online κινδύνων. Τα δεδομένα αυτά προέρχονται από κορυφαίες πηγές, όπως η έρευνα των ίδιων των ειδικών της Kaspersky Lab.

Πηγή: techgear.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.