ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Στείλαμε 88 φορτηγά με 40 τόνους χαρτονομίσματα στην Ελλάδα»

steilame-88-fortiga-me-40-tonous-xartonomismata-sthn-ellada.jpg

«Τι μας έχει κοστίσει η Ελλάδα μέχρι τώρα;» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος που φιλοξενείται στη γερμανική εφημερίδα Bild. Ο συντάκτης του άρθρου επιχειρεί να υπολογίσει πόσα … φορτηγά γεμίζουν τα χαρτονομίσματα της συνολικής χρηματικής βοήθειας που έχει παρασχεθεί στη χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η Ελλάδα, λοιπόν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει επιβαρύνει το ταμείο των δανειστών κατά 215,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Για να καταστήσει σαφέστερο το επιχείρημά της, η γερμανική εφημερίδα παραθέτει και γράφημα στο οποία απεικονίζονται 88 φορτηγά 40 τόνων να μεταφέρουν χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.
steilame-88-fortiga-me-40-tonous-xartonomismata-sthn-ellada.jpg1
«Τα χρήματα τα οποία έχουν δαπανήσει μέχρι τώρα ο δανειστές μας για την Ελλάδα, από την υπαγωγή της στο μηχανισμό στήριξης έως σήμερα, είναι τόσα πολλά που θα μπορούσαν να μεταφερθούν με 88 φορτηγά, βάρους 40 τόνων το καθένα», σημειώνεται στο άρθρο και προστίθεται:
«Εβδομήντα δισεκατομμύρια ευρώ απορρόφησε η Αθήνα από τις Βρυξέλλες κατά το πρώτο πακέτο στήριξης ,με τα κράτη μέλη της Ε.Ε να δίνουν στη Αθήνα 52,9 δισεκατομμύρια ευρώ και και το ΔΝΤ 20,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Κατά το δεύτερο πακέτο στήριξης η Αθήνα έλαβε το ποσό των 130, 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας “EFSF”. To ΔΝΤ συνέδραμε το ποσό των 11,8 δισεκατομμυρίων ευρώ».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.