ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σαμαράς: Επανέρχονται οι φόβοι για «ατύχημα»

samaras
Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο πρόεδρος της ΝΔ, προειδοποιώντας, ταυτόχρονα, για άμεση ανάγκη να κλείσει η διαπραγμάτευση με τους εταίρους, καθώς -όπως εκτιμά- όσο η συζήτηση «σέρνεται», τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος ενός μεγάλου «ατυχήματος» στην οικονομία -σε κάθε περίπτωση, όμως, όχι έξοδος από το ευρώ. 

Ο κ. Σαμαράς, πίσω από τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας -και ενόψει άλλης μίας, κρίσιμης για τις διαπραγματεύσεις- «διαβάζει» μια ανεξήγητη αδράνεια εκ μέρους της κυβέρνησης -σε κεντρικό επίπεδο- στις συζητήσεις με τους εταίρους, κάτι που, όπως λέει, «θα οδηγήσει και τους τελευταίους συμμάχους μας να αλλάξουν στάση». 

Κομβικής σημασίας για τον κ. Σαμαρά ήταν η συζήτηση στη Βουλή -συζήτηση που προκάλεσε ο κ. Τσίπρας- προκειμένου να ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων. 

Από τη συζήτηση εκείνη ο πρόεδρος της ΝΔ βγήκε ιδιαίτερα προβληματισμένος, όχι για το σοβαρό επεισόδιο με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά από τα όσα άκουσε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

«Δεν υπάρχει σχέδιο. Η οικονομία βουλιάζει, σύμμαχοι ένας-ένας χάνονται και η χώρα βαδίζει στα όρια του γκρεμού» εκτιμά ο κ. Σαμαράς, ο οποίος δέχεται πλέον εισηγήσεις να ξεκινήσει ο ίδιος έναν κύκλο επαφών με σημαντικούς ευρωπαίους παράγοντες, σε μια προσπάθεια να προλάβει τυχόν αρνητικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε αυτό που περιγράφεται όλο και πιο έντονα στη Λ. Συγγρού ως «ατύχημα εντός του ευρώ». 

Στη ΝΔ δεν έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα να ζητηθεί η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, με τον κ. Σαμαρά, ωστόσο, να μην το έχει αποφασίσει ακόμη. 

Αντιθέτως, ο πρόεδρος της ΝΔ στην αποψινή συνεδρίαση της Βουλής για την εξεταστική επιτροπή θα απευθύνει άλλη μια προειδοποίηση προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης το συντομότερο δυνατόν και όχι άλλα επικοινωνιακά παιχνίδια για εσωτερική κατανάλωση». 

Άλλωστε, στη ΝΔ ουδείς πιστεύει πραγματικά ότι θα υπάρξει έστω και ένας βουλευτής -πολλώ δε μάλλον υπουργός- του Αλ. Τσίπρα που θα σηκώσει «αντάρτικο» μέσα στη Βουλή για τη συμφωνία που θα κάνει με τους δανειστές. 

Παρά τις συνεχείς δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, με τις οποίες υπονοούν ότι σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, μπορεί να επιλεγεί η «λύση της κάλπης», ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι πρόκειται για μια στρατηγική που έχει αναφορές στην «εσωτερική κατανάλωση» και δεν συγκεντρώνει παρά ελάχιστες πιθανότητες ως εξέλιξη. 

Τα σενάρια, όμως, για την επόμενη μέρα έπειτα από μια ενδεχόμενη ρήξη είναι «ενεργά». 

Οι αναφορές του κ. Σαμαρά στο Bloomberg ακόμη και για συμμετοχή του κόμματός του σε μια οικουμενική κυβέρνηση που θα διασφαλίσει πως δε θα διαταραχθεί η απρόσκοπτη σχέση της Ελλάδας με την ευρωζώνη, είναι ενδεικτική των συζητήσεων που γίνονται στο στενό του επιτελείο: Δεν βλέπουν εκλογές, αλλά δεν αποκλείουν κανένα άλλο σενάριο που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε νέα κυβέρνηση, στην περίπτωση που οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες και δραματικές. 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.