ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τουσκ: Σίγουρος για συμφωνία προς τα τέλη Απρίλη

tousk
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως μια συμφωνία θα επιτευχθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της έως τα τέλη Απριλίου.

Ερωτηθείς αν η ΕΕ είναι έτοιμη για ένα "σχέδιο Β" σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε: "Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο".

"Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σχέδιο Α, ένα σχέδιο το οποίο θα πρέπει να επιτύχει" δήλωσε σε σχόλιά του, τα οποία μετέφραζε από τα αγγλικά διερμηνέας στην ισπανική κρατική τηλεόραση.

Οι όροι θα βασίζονται στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία προς τα τέλη Απριλίου, δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Kατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Μαριάνο Ραχόι, ο Ντόναλντ Τουσκ είπε ότι «η διαδικασία της εξέτασης του (ελληνικού) σχεδίου είναι πολύ πολύπλοκη και δεν προβλέπω πρόοδο πριν από το Πάσχα».

«Νομίζω πως σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση της Ελλάδας είναι υπό έλεγχο» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο περιθώριο μιας περιοδείας του στη Μάλτα, την Ισπανία και την Τυνησία. «Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία έως τα τέλη Απριλίου, αυτό μου φαίνεται δυνατό».

Ο Μαριάνο Ραχόι εξέφρασε, από την πλευρά του, την ευχή, όπως έχει κάνει και σε άλλες ευκαιρίες, οι διαπραγματεύσεις αυτές να ολοκληρωθούν με επιτυχία και η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Η Ελλάδα «πρέπει να καταλάβει ότι είναι πολύ σημαντικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση το μήνυμα να είναι ότι οι κανόνες του παιγνιδιού πρέπει να είναι σεβαστοί» πρόσθεσε, ωστόσο, ο Ισπανός πρωθυπουργός.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.