ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΣΟΚ από τη νίκη της Ακροδεξιάς στη Γαλλία...

Σοκ προκαλεί στην Ευρώπη η επικράτηση της ακροδεξιάς με τη Μαρί Λεπέν...
Πρώτο κόμμα και μάλιστα με διαφορά εξήλθε από τις κάλπες το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία, συγκεντρώνοντας περίπου το 25,1% (που μεταφράζεται πιθανότατα σε 25 έδρες) από 6,9% που είχε στις προηγούμενες ευρωεκλογές.
Έτσι το FN κατέγραψε μια ιστορική, για τα δεδομένα της Γαλλίας, νίκη που κλονίζει συθέμελα την πολιτική σκηνή της χώρας.
Σε έκτακτη σύσκεψη θα προχωρήσει σήμερα με την κυβέρνησή του υπό τον Μανουέλ Βαλ ο πρόεδρος Φρανσουά Ολλάντ, στο προεδρικό μέγαρο ενώ ο επίτιμος πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, και ιδρυτής του, Ζαν Μαρί Λε Πεν, τάχθηκε υπέρ της διάλυσης της βουλής και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Η ίδια η Λε Πεν, στις επινίκιες δηλώσεις της, απέφυγε ν' αναφερθεί ανοιχτά στο συγκεκριμένο θέμα.
Τόνισε πάντως ότι ο γαλλικός «κυρίαρχος» λαός έδειξε ότι παίρνει αποφάσεις στις δύσκολες στιγμές και τιμωρεί τους προδότες και υποστήριξε ότι το καθήκον που αναλαμβάνει το κόμμα της είναι πολύ βαρύ. Εκτίμησε, δε, ότι ενόψει των βουλευτικών εκλογών, πλέον το Εθνικό Μέτωπο είναι σημαντικότατος πολιτικός παράγοντας «και θα υπάρξει ολικός επαναπροσδιορισμός της πολιτικής ζωής της Γαλλίας».
Η δεξιά με το κόμμα UMP έρχεται δεύτερη με 20,2% και 18 – 21 έδρες, αποτέλεσμα που θεωρείται «αποτυχία» δεδομένης της πρωτιάς του Εθνικού Μετώπου, που μέχρι πρότινος, θεωρούνταν μία από τις σημαντικότερες δεξαμενές ψήφων της δεξιάς. 
Για πανωλεθρία του Φρανσουά Ολάντ γράφει σήμερα ο γαλλικός Τύπος. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα που μαζί με τους εταίρους του της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, δεν κατάφερε παρά να αγγίζει, το 14,3% και τις 13 έδρες. 
Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις, το Εθνικό Μέτωπο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων και των πιο λαϊκών στρωμάτων, επιβεβαιώνοντας την τάση που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια. Στους νεότερους των 35 χρόνων, το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν συγκεντρώνει περίπου 30% των ψήφων, δηλαδή 5 μονάδες περισσότερες από ό,τι συγκεντρώνει σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία των ινστιτούτων Ipsos / Steria. Μπορεί με αξιώσεις να αυτοχαρακτηριστεί ως «κόμμα των νέων», αφού στους ψηφοφόρους μεγαλύτερης ηλικίας συγκεντρώνει 21%, δηλαδή λιγότερο από το ποσοστό του σε εθνικό επίπεδο. Αντίθετα, το UMP μοιάζει να είναι το κόμμα των ηλικιωμένων αφού συγκεντρώνει 25% στους μεγαλύτερους των 60 χρόνων, πέντε μονάδες περισσότερες από το ποσοστό του. Διόλου καλές δεν είναι επιδόσεις και του Σοσιαλιστικού κόμματος στους μικρότερους των 30 χρόνων αφού δεν συγκεντρώνει παρά το 15% των ψήφων σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.
Πάντως η νέα πολιτική πραγματικότητα και το σοκαριστικό αποτέλεσμα στη Γαλλία εκφράζεται μέσα από σημερινό πρωτοσέλιδο της Figaro το οποίο γράφει απλά και μονολεκτικά: «Σεισμός»...     
newsbomb.gr

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.