ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σε ετοιμότητα οι βουλγαρικές αρχές για τυχόν υπερχείλιση του Δούναβη...

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι βουλγαρικές αρχές για αντιμετώπιση τυχόν υπερχείλισης του Δούναβη.

Ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Τσβετλίν Γιόφτσεφ και ο διοικητής της πυροσβεστικής Νικολάι Νικόλοφ θα επιθεωρήσουν το απόγευμα τα έκτακτα έργα των τοπικών αρχών για οχύρωση των ακτών του ποταμού στην περιφέρεια Βίντιν, στη βορειοδυτική Βουλγαρία.

Στα σχετικά ρεπορτάζ που μετέδωσαν τα ΜΜΕ της χώρας, επισημάνθηκε η ανησυχία των κατοίκων των παραδουνάβιων πόλεων για τυχόν πλημμύρες στη Βουλγαρία, όπως συνέβη στη Σερβία. 

Η στάθμη του ποταμού, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, «άγγιξε» τα εννιά μέτρα (σ.σ. το καλοκαίρι η στάθμη του Δούναβη δεν ξεπερνά τα δύο με τρία μέτρα στα περισσότερα σημεία του ποταμού, στο Βίντιν) το περασμένο Σαββατοκύριακο και οι τοπικές αρχές και ο πληθυσμός εργάζονται για την οχύρωση της ακτής με αναχώματα και σάκους με άμμο.

Ο περιφερειάρχης Βίντιν Κράστιο Σπάσοφ ανέφερε στη δημόσια τηλεόραση ΒΝΤ, ότι μέχρι στιγμής η κατάσταση δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία αλλά έχει τεθεί σε λειτουργία το περιφερειακό επιτελείο κρίσεως που εξετάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης ενόψει της αναμενόμενης ανόδου της στάθμης του Δούναβη.

Σχέδια έκτακτης ανάγκης για οχύρωση ακτών και λιμανιών, όπως και για ενδεχόμενη εκκένωση, ετοιμάζουν οι αρχές της Νικόπολης, της Λομ, της Ρούσε και άλλων παραδουνάβιων πόλεων, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στα βουλγαρικά μέσα.

Η στάθμη του Δούναβη αναμένεται να ανεβεί ως το τέλος της εβδομάδας και πιο συγκεκριμένα την ερχόμενη Παρασκευή, είπε στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ ο διευθυντής της δημόσιας «Αρχής Έρευνας και Συντήρησης του Δούναβη» Γκιόργκι Γκιοργκίεφ.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο αξιωματούχο, πρόκειται για κοινή εκτίμηση των αρμόδιων υπηρεσιών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.