ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σαμαράς: Έχουμε δημιουργήσει ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις...

Σαμαράς
Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τα...
ενεργειακά θέματα να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Στη συνέχεια, ακολούθησε γεύμα εργασίας των δυο ηγετών και των συνεργατών τους.

Ο κ. Σαμαράς, κατά τον χαιρετισμό του τόνισε πως Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν έχουν έρθει κοντά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, σημειώνοντας πως «μέσω της ενέργειας ανακαλύψαμε τα κοινά μας συμφέροντα και αρχίσαμε να χτίζουμε  μια σχέση, η οποία είναι ακόμη στην αρχή της και υπάρχει πολύς δρόμος να διανύσουμε ακόμα».

Όσον αφορά στον αγωγό TAP, ο κ. Σαμαράς, είπε πως πριν από δύο χρόνια, ήταν ένα έργο που κινούταν αργά και που στόχο έχει το αζέρικο φυσικό αέριο να βγει στην ευρωπαϊκή αγορά. Εντούτοις, όπως υπογράμμισε  «τα τρέχοντα ζητήματα στην Ουκρανία έδειξαν την ανάγκη για την ενεργειακή ασφάλεια και τη διαφοροποίηση, καθιστώντας έτσι τον αγωγό TAP ακόμα πιο σημαντικό».

«Η Ελλάδα θα είναι το σημείο εκκίνησης για αυτή τη διαδρομή, που θα γίνεται μέσω του αγωγού TAP, καθώς και από υφιστάμενες ή νέες εισόδους στη χώρα. Είμαι βέβαιος ότι, στο εγγύς μέλλον, θα συζητήσουμε για την αύξηση των δυνατοτήτων του TAP», είπε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι «περιμένουμε το Αζερμπαϊτζάν, κυρίως μέσω της SOCAR, να είναι ο πιο ενεργός σύμμαχος σε αυτό το νέο ενεργειακό τοπίο».

«Χάρη στις μεταρρυθμίσεις που έχουμε εφαρμόσει σταθερά και τη μεγάλη δημοσιονομική εξυγίανση που έχει επιτευχθεί ποτέ στη σύγχρονη οικονομική ιστορία στη χώρα μας, έχουμε δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

ysterografa.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.