ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κύπρος: 1.100 άδειες μετανάστευσης ξένων επενδυτών σε 1,5 χρόνο...

Κύπρος: 1.100 άδειες μετανάστευσης ξένων επενδυτών σε 1,5 χρόνο..
Σημαντική αύξηση στις άδειες μετανάστευσης ή μακροχρόνιας παραμονής με κριτήριο την επένδυση, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, με τους ενδιαφερόμενους να προέρχονται κυρίως ...
από Ρωσία, Κίνα και αραβικές χώρες.

Από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 1.124 άδειες μετανάστευσης κατ' εξαίρεση και μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε ν' αγοράσουν σπίτι άνω των 300.000 ευρώ.

Το ίδιο διάστημα εκδόθηκαν άλλες 813 κανονικές άδειες μετανάστευσης σε υπηκόους τρίτων χωρών, συν 257 άδειες μακροχρόνιας παραμονής.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Τμήματος Αρχηγείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης (ΤΑΠΜ) που δόθηκαν πρόσφατα σε συνάντηση των μελών του Συνδέσμου Διεθνών Επιχειρήσεων Κύπρου (CIBA) από τη διευθύντρια του ΤΑΠΜ, Άννυ Σιακαλλή, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές είτε ν' αποκτήσουν την κυπριακή υπηκοότητα, είτε την άδεια μετανάστη.

Πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο αναθεώρησε το «Σχέδιο πολιτογράφησης μη Κύπριων επενδυτών κατ΄ εξαίρεση» και δημιούργησε νέα, πιο στοχευμένα, οικονομικά κριτήρια με βάση τα οποία μη Κύπριοι επιχειρηματίες/επενδυτές μπορούν να αποκτήσουν κυπριακή υπηκοότητα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η υπηκοότητα δίνεται σε ξένους επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει στην Κύπρο τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ευρώ. Η επένδυση μπορεί να αφορά την αγορά ακινήτων, κυβερνητικών ή ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων, την αγορά κυπριακών εταιρειών ή την κατάθεση του κεφαλαίου σε οποιαδήποτε κυπριακή τράπεζα.

Επιπρόσθετα, η υπηκοότητα  δίνεται σε επενδυτές που έχουν υποστεί απομείωση των καταθέσεών τους ύψους τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, η κυβέρνηση εισήγαγε πρόνοιες για τη χορήγηση υπηκοότητας σε επενδυτές που συμμετέχουν σε μεγάλα συλλογικά επενδυτικά σχέδια.

Σύμφωνα με την κ. Σιακαλλή, σε κάθε περίπτωση, ο επενδυτής πρέπει να έχει πρόσθετη μόνιμη ιδιόκτητη κατοικία αξίας τουλάχιστον 500 χιλιάδων ευρώ.

Όπως τόνισε, αυτοί που επωφελούνται από το καθεστώς της μακροχρόνιας παραμονής είναι υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν μόνιμα και συνεχώς στις υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Δημοκρατίας περιοχές για πέντε χρόνια πριν την υποβολή της αίτησής τους και που κατέχουν έγκυρες άδειες παραμονής.

Προκειμένου να αποκτήσουν καθεστώς μακροχρόνιας παραμονής οι αιτητές πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν επαρκή οικονομικά εισοδήματα και ασφάλεια υγείας ώστε να αποφύγουν να καταστούν βάρος στο σύστημα κοινωνικής αρωγής της Δημοκρατίας. Η άδεια που εκδίδεται ισχύει για πέντε χρόνια και είναι ανανεώσιμη.

Επίσης, αυτή τη στιγμή είναι ενεργές γύρω στις 750 ξένες επενδυτικές εταιρείες που επωφελούνται από αυτή την πολιτική διευκόλυνσης στην Κύπρο. Από το Σεπτέμβριο του 2013 έχουν κατατεθεί 1.285 αιτήσεις από εταιρείες διεθνών συμφερόντων και έχουν εκδοθεί 1.173.

philenews.com
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.