ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Προς αλλαγή ηγεσίας το ΠΑΣΟΚ...

benizelos
Μπορεί τα σενάρια που ήθελαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να παραιτείται από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ χθες, να διαψεύστηκαν αρχικά από την Χαριλάου Τρικούπη και να …μην επιβεβαιώθηκαν όντως ως το τέλος της ημέρας, μετά την συντριπτική ήττα του κόμματος στις εκλογές, ωστόσο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να εγκαταλείψει το τιμόνι του ΠΑΣΟΚ τρία χρόνια μετά την ανάδειξή του στην προεδρία. 

Ο ίδιος, έχει ήδη προαναγγείλει συνέδριο του κόμματος, στο οποίο και όπως είπε από το βράδυ των εκλογών ακόμα, θα τεθούν όλα τα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της ηγεσίας. 

Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, όμως, «ο Πρόεδρος εκλέγεται άμεσα από τα Μέλη και τους Φίλους του Κινήματος κάθε τέσσερα (4) χρόνια και ένα τουλάχιστον μήνα πριν από τη διεξαγωγή του Συνεδρίου», πράγμα που σημαίνει ότι οι σχετικές διαδικασίες είναι πιθανό να ξεκινήσουν σχετικά άμεσα και πολύ πριν από τις συνεδριακές διαδικασίες. 

Η επικρατέστερη άλλωστε αυτή την ώρα ημερομηνία για τη διεξαγωγή συνεδρίου είναι η 4η Μαρτίου, παρά το γεγονός ότι πολλά στελέχη εισηγούνται την μικρή …παράτασή του, ώστε να διεξαχθεί κοντά στο Πάσχα. 

Σε κάθε περίπτωση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρότι συγκαλεί αύριο κιόλας, στη μία το μεσημέρι, μία πρώτη κοινή συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, δεν αναμένεται να ανοίξει σε αυτή τα χαρτιά του, αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος στο θέμα της ηγεσίας. 

Αντίθετα, θα περιμένει να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση εργασιών της νέας κυβέρνησης και σε κάθε περίπτωση η διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας. 

Ήδη, πάντως, στο παρασκήνιο, τα στελέχη του κόμματος διαλέγουν «στρατόπεδο». Και αυτό διότι οι διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος, έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν. 

Βέβαιο θεωρείται ότι τη θέση της προέδρου θα διεκδικήσει η επί χρόνια υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με εμπειρία ωστόσο και στην Αυτοδιοίκηση, Φώφη Γεννηματά, μία γυναίκα με «όνομα βαρύ σαν Ιστορία» για τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ως κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά. 

Αντιστοίχως, για τη θέση του προέδρου του κόμματος φέρεται να προαλείφεται και ο Ανδρέας Λοβέρδος, με μεγάλη εμπειρία και εκείνος τόσο στα έδρανα της Βουλής, όσο και σε κυβερνητικές θέσεις. 

Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει σε ανύποπτο χρόνο δηλώσει ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι «τριαντάρης», ήδη διακινούνται σενάρια από στελέχη του κόμματος, σύμφωνα με τα οποία τη δική τους μάχη για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα δώσουν ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αλλά και ο τριαντάχρονος Κυριάκος Πιερρακάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και με κάποια εμπειρία στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, μετά την συμμετοχή του στην κυβερνητική αποστολή του Παρισιού τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. 

Σε κάθε περίπτωση, οι «δελφίνοι» δεν αναμένεται να βιαστούν, αναμένοντας τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δώσει το σήμα εκκίνησης των σχετικών διαδικασιών. Τουλάχιστον στον βαθμό που αυτές δεν θα …αργήσουν.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.