ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ακαδημία Αστροναυτών: Ανοίγουμε δρόμο για νέες ανακαλύψεις

kristoferi samantha
Τρεις είναι οι αστροναύτες από την Ευρώπη που εκτελούν αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ανάμεσά τους η ιταλίδα Σαμάνθα Κριστοφορέτι.

Η Κριστοφορέτι μίλησε στο euronews στο πλαίσιο της σειράς «Ακαδημία Αστροναυτών» δίνοντας μια μοναδική εικόνα από πολύ μέσα, αναφορικά με το πώς είναι η πραγματική ζωή ενός αστροναύτη.

«Το διάστημα παρέχει ακριβώς αυτό το μοναδικό περιβάλλον έλλειψης βαρύτητας», λέει.

«Μόλις άνοιξε η καταπακτή του Dragon, εγώ αμέσως έλαβα δείγματα για ένα πείραμα της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας που ονομάζεται Τ-Cell, για την ενεργοποίηση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος σε μικροβαρύτητα. 

Αυτά τα κύτταρα έπρεπε να βγουν από το Dragon αμέσως, επειδή ήταν στην κατάψυξη και θα ξεπάγωναν. Έτσι, είχαμε πολύ αυστηρά χρονικά όρια, αλλά ήμασταν σε θέση να εκτελέσουμε την αποστολή με επιτυχία», θυμάται.

Και καταλήγει: «Συνέχεια ανακαλύπτουμε πράγματα που συμβαίνουν στο διάστημα, τα οποία δεν ήξερες μέχρι τώρα, και αυτό είναι ακόμα πιο συναρπαστικό, επειδή προκαλεί νέα ερωτήματα και ανοίγει τον δρόμο για νέες ανακαλύψεις».

Σαμάνθα Κριστοφορέτι
Η Σαμάνθα βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 23 Νοεμβρίου 2014 σε αποστολή έξι μηνών. Είναι σμηναγός στη Ιταλική Πολεμική Αεροπορία και έχει καταγράψει πάνω από 500 ώρες πτήσης έξι διαφορετικούς τύπους στρατιωτικών αεροσκαφών. 

Γεννημένη στο Μιλάνο της Ιταλίας, το 1977,η Σαμάνθα έκανε γθια ενα χρόνο το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών στις ΗΠΑ πριν από τις σπουδές για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος στον τομέα της μηχανολογίας στο Technische Universität του Μονάχου στη Γερμανία. Της αρέσει η πεζοπορία, οι καταδύσεις και η γιόγκα.

ΠΗΓΗ: euronews.com
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.