ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις βλέπει η κυβέρνηση.!

maximou
Σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και πολύ κοντά το ενδεχόμενο, να καταλήξουμε σε συμφωνία βλέπει η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, όπως αποκάλυψε χθες η Realnews, o πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει σε έναν εκλογικό αιφνιδιασμό, ανεξαρτήτως αποτελέσματος της διαπραγμάτευσης, ώστε να εδραιώσει την κυριαρχία του στο πολιτικό σκηνικό, αλλά να προχωρήσει και στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνησή του. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Σακελλαρίδης δήλωσε χθες ότι «έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, έχουν ξεπεραστεί κάποιες αργές διαδικασίες και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία».

Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να καταλήξει σε έναν συμβιβασμό με τους εταίρους, με αντικείμενο τα δημοσιονομικά και να αναστείλει την υλοποίηση των διαρθρωτικών μέτρων, στα οποία όμως επιμένουν οι δανειστές, για την συμφωνία που θα γίνει μετά τη λήξη της τετράμηνης παράτασης.

Αυτό το σκοπό, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, εξυπηρετεί η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον και το ΔΝΤ.

Τους στόχους της κυβέρνησης τους περιέγραψε χθες ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλ. Φλαμπουράρης, λέγοντας ότι «ζητήσαμε συνάντηση με τη Λαγκάρντ για να τελειώνουμε με τη διαπραγμάτευση, να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στη λύση του προβλήματος. Να πάνε ένα δύο πραγματάκια παραπίσω».

Είναι αξιοσημείωτο πάντως, ότι ο κ. Σακελλαρίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, να προχωρήσει η κυβέρνηση σε αλλαγές στο ασφαλιστικό τον Ιούνιο, λέγοντας πως "όταν το ασφαλιστικό θα πρέπει να ανοίξει για λόγους βιωσιμότητας αυτό θα γίνει με τους όρους της ελληνικής κυβέρνησης".

Η κυβέρνηση ελπίζει σε ουσιαστική πρόοδο στα Euroworking group που θα γίνουν τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη, ώστε να δοθεί πράσινο φως για εκταμίευση από το επόμενο Eurogroup που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το τακτικό της 24ης Απριλίου.

Πάντως, και ανεξάρτητα από την κατάληξη της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο εκλογών, για τους εξής λόγους:

Στο επιτελείο του πρωθυπουργού θεωρούν ότι έτσι θα κεφαλαιοποιήσουν τα οφέλη από μια συμφωνία, και θα εδραιώσουν την κυρίαρχη θέση τους στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Επίσης, ότι οι εκλογές θα είναι μια καλή ευκαιρία για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση, καθώς τα πρώτα δείγματα γραφής του διμήνου ήταν κατώτερα των προσδοκιών, ειδικά σε επίπεδο ενδοκυβερνητικής συνεννόησης.

Ο εκλογικός αιφνιδιασμός ωστόσο υπάρχει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης και στην περίπτωση, που η συμφωνία που θα επιτευχθεί με τους εταίρους δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, υπέρ των εκλογών σε αυτήν την περίπτωση τάσσονται στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως ο κ. Βούτσης αλλά και στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, όπως ο κ. Π. Λαφαζάνης.

Θέμα δημοψηφίσματος έθεσε για την περίπτωση που η κυβέρνηση εξαναγκαστεί σε έναν επώδυνο συμβιβασμό ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Χρυσόγονος.

Με την τοποθέτηση αυτή διαφώνησε δημόσια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Φίλης, ο οποίος ζήτησε να μην κατασκευάζονται σενάρια και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση θα κάνει αμοιβαία αποδεκτό συμβιβασμό και ο συμβιβασμός έχει προχωρήσει».

Φαίνεται πάντως, ότι οι δανειστές προκρίνουν ένα άλλο σενάριο, αυτό της αποπομπής της Αριστερής Πτέρυγας και των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και της δημιουργίας Συμμαχίας με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, όπως αποκάλυψαν χθες οι Financial Times. Πάντως, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει αυτά τα σενάρια, όνειρο θερινής νυκτός (Realnews). 

real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.