ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βαρουφάκης: Προτεραιότητα τα χρέη στο ΔΝΤ

varoufakis
Προτεραιότητα της Αθήνας είναι η αποπληρωμή των δόσεων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Associated Press. Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ξεκινήσει συζητήσεις με τους εταίρους για αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

«Προφανώς και πρώτη μας προτεραιότητα είναι η αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ, δεν πρόκειται να γίνουμε εμείς η πρώτη χώρα που δεν θα είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας με το Ταμείο» είπε ο υπουργός Οικονομικών. «Θα στύψουμε αίμα από την πέτρα αν χρειαστεί και θα τα καταφέρουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, «τα χρέη προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ένα άλλο θέμα και θα χρειαστούν συζητήσεις με τους εταίρους και τους θεσμούς». 

«Δεν νομίζω ότι η ΕΚΤ θα έκανε αποδεκτή μία καθυστέρηση, αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι μία συνολική συμφωνία που θα καθιστούσε αυτή την αποπληρωμή εφικτή, στο πλαίσιο της συνολικής διαπραγμάτευσης μας σχετικά με το ελληνικό χρέος, και το επόμενο... συμβόλαιο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μεταξύ ημών και των εταίρων», διευκρίνισε ο κ. Βαρουφάκης.

«Την περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα κέρδισε μια παράταση τεσσάρων μηνών και για αντάλλαγμα, η Αθήνα έχει υποσχεθεί μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να μετατραπούν σε συγκεκριμένα μέτρα έως τον Απρίλιο», σχολιάζει το Associated Press. 

Τα μέτρα αυτά τονίζει ο Έλληνας υπουργός συνιστούν προτεραιότητα για την Ελλάδα. «Η συμφωνία του Απριλίου αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Και αυτό είναι η επιτακτική ανάγκη μας. Επιτακτική ανάγκη μας είναι να μεταρρυθμίσουμε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός.

«Την ίδια στιγμή, ανεξάρτητα από τη συμφωνία του Απριλίου, η οποία είναι βασισμένη και επικεντρωμένη στις μεταρρυθμίσεις, προτιθέμεθα να αρχίσουν οι συνομιλίες με τους εταίρους και τους θεσμούς σχετικά με τη βιωσιμότητα και την αναδιάρθρωση του χρέους», καταλήγει.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.