ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κυβέρνηση: Στήριξη σε Βαρουφάκη - Αλλαγές στην ομάδα διαπραγμάτευσης

kuvernisi-stirixi-se-varoufaki
Η συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης αποφασίστηκε χθες στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, «στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου». 

Σύμφωνα με non paper του Μαξίμου, «ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση».

Όπως επισημαίνεται στην άτυπη ενημέρωση, «συγκροτείται πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο».

Για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας, σχέδιο που, όπως σημειώνεται, θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.

Παράλληλα, τονίζεται ότι την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γ. Χουλιαράκης.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.


real.gr
Διαβαστε επισης:

Παρέμβαση Τσίπρα για επίσπευση της συμφωνίας.!

ΠΑΣΟΚ: Αφού η χώρα έφτασε στο αμήν, η κυβέρνηση ευνουχίζει τον Βαρουφάκη.!

Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση στηρίζει τον ΥΠΟΙΚ στις στοχευμένες επιθέσεις που δέχεται.!

Η Ε.Ε. για τις αλλαγές στη διαπραγματευτική ομάδα.!





loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.