ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Με 178 ψήφους η Βουλή είπε «ναι» στο δημοψήφισμα.

vouli-300x190
Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από δώδεκα ώρες θυελλώδους συνεδρίασης, η πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των δανειστών.

Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές. Υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης ψήφισαν 178 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή), ενώ κατά ψήφισαν 120 βουλευτές (ΝΔ, Το Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ).

Απόντες ήταν οι βουλευτές, Γιώργος Γαλέος (Χρυσή Αυγή) και Μαρία Αντωνίου (ΝΔ).

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν λέγοντας «"όχι" στην πρόταση της κυβέρνησης, "ναι" στην αποδέσμευση από την ΕΕ».

Το αίτημα του ΚΚΕ να συμπεριληφθεί ως ερώτημα στο δημοψήφισμα η πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς όπως και η κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.



Οι τόνοι ανέβηκαν και στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ, όταν βουλευτές του κόμματος διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορά της προέδρου του Σώματος, Ζωής Κωνσταντοπούλου. 

Ο Αντώνης Σαμαράς επικαλούμενος το άρθρο 66 του κανονισμού , διέκοψε την ομιλία του και μαζί με τους βουλευτές του κόμματος αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέστρεψε στο βήμα μετά την «πυροσβεστική» παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος πρότεινε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.



Για διχασμό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Στ. Θεοδωράκης

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει στόχο τον διχασμό, σημειώνοντας ότι το έχει ήδη καταφέρει. 

«Ο λαός έχει διχαστεί, μόνο που τα στρατόπεδα δεν είναι αυτά που είχατε υπολογίσει. Από τη μία, και μπορείτε να το δείτε και μέσα στη Βουλή αλλά και στον δημόσιο διάλογο, στο διαδίκτυο και στην κοινωνία, από τη μια είναι η Χρυσή Αυγή, οι ΑΝΕΛ βέβαια, και ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, και από την άλλη είναι η υπόλοιπη κοινωνία. Η τρόικα, δηλαδή, της δραχμής είναι στο πλευρό σας, και μαζί και άλλοι συντηρητικοί της Ευρώπης που θέλουν να ξεμπλέκουν κάποια στιγμή με τους Έλληνες. Άλλες συμμορίες, ίδιο σόι», είπε χαρακτηριστικά.



Γεννηματά: Αφήστε το δημοψήφισμα, προχωρήστε σε εκλογές
Να ανακαλέσει την απόφαση για δημοψήφισμα και να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Με την επικίνδυνη πολιτική σας την αμετροεπή σας στάση, την κρυφή σας ατζέντα, οδηγήσατε την Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης», είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας: 

«Ερωτώ ευθέως τον κ. Τσίπρα: έχετε συναίσθηση της ευθύνης σας απέναντι στον λαό και τη χώρα ή απλά είχατε προσχεδιάσει αυτή τη στάση; Θα κληθείτε να λογοδοτήσετε, ως ο μοιραίος άνθρωπος για την χώρα».



real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.