ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας διεκδικεί ρόλο «Πόντιου Πιλάτου»

venizelos_300x190
Ρεπορτάζ: Καραβοκύρη Άννα

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι διεκδικεί ρόλο «Πόντιου Πιλάτου».

«Είναι πρωθυπουργός και κυβέρνηση παντός καιρού, δηλώνει ο κ. Τσίπρας καθώς μπορεί να εφαρμόζει και την μία και την άλλη πολιτική λέγοντας πως θα καταψηφίσει την πρόταση των δανειστών στο δημοψήφισμα αλλά αν ο λαός επιλέξει την άλλη επιλογή θα την εφαρμόσει», είπε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος.

«Η κυβέρνηση», είπε, «εισηγείται την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος και ταυτόχρονα ο Έλληνας πολίτης παρακολουθεί να μεταβάλλονται τα γεγονότα και τα δεδομένα στις Βρυξέλλες».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «η επίσημη δήλωση από το Eurogroup προβλέπει ρητά πως το πρόγραμμα λήγει στις 30 του μήνα και άρα την λήξη όλων των παράπλευρών ωφελειών. Δεσμεύεται η κυβέρνηση ότι την επόμενη ημέρα θα υπάρχει ισχυρό τραπεζικό σύστημα; Ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν; Ότι θα διασφαλιστούν οι τραπεζικές καταθέσεις;».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναρωτήθηκε: «Πρόκειται για ένα δημοψήφισμα κινητή γιορτή;»

Αναφερόμενος στα γεγονότα του 2011, ο πρώην υπουργός είπε «όταν κλήθηκα κι εγώ στις Κάννες, και τότε η θέση των εταίρων ήταν το να γίνει δημοψήφισμα με ερώτημα, εύρω ή δραχμή».

«Μετά από 5 χαμένους μήνες η κυβέρνηση κατάφερε να στριμώξει την χώρα με την πλάτη στον τοίχο. Έρχεται εδώ και αποκαλύπτει την πραγματική της ατζέντα, της χρεοκοπίας. Προτείνει στον λαό να αποδεχθεί το λόμπι της δραχμής;», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε:

«Τι σημαίνει το ναι ή όχι στην πρόταση όταν αυτή έχει πάψει να ισχύει; Το κόστος του χαμένου 5μηνου είναι πολύ μεγάλο και προκαλεί μια “χιονοστιβάδα” αρνητικών εξελίξεων.

«Αν πει ο πολίτης ένα περήφανο όχι όπως τον καλείται τι θα κερδίσει; Το όχι λοιπόν θα επιφέρει στην καλύτερη περίπτωση την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης αλλά αυτή τη φορά όχι από θέση ισχύος, ταπεινωτική. είναι προφανές ότι θα επιδεινωθούν οι συσχετισμοί σε όλα τα μέτωπα. Εμείς καταψηφίζουμε την πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα γιατί εφιστά θεσμική εκτροπή», σημείωσε.

real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.